Sâmbătă după-amiază, la Liceul Don Orione din Oradea a avut loc un MasterClass de zumba susţinut de instructorul internaţional William Flores. Masterclass-ul a fost deschis tuturor orădenilor dornici, iar donaţiile acestora susţin asociaţia SOS Autism Bihor.

Instructorul internaţional de fitness William Flores a susţinut la Oradea, în 1 februarie, un MasterClass de zumba, menit să sprijine Asociaţia SOS Autism Bihor. Iniţiativa acestui MasterClass a venit, aşa cum explică preşedinta asociaţiei, Simona Zlibuţ, în urma colaborărilor pe care asociaţia le-a avut, în diverse evenimente caritabile, cu o formaţie de dansatori. Aceştia au propus organizarea unei astfel de acţiuni, iar instructorul William Flores şi-a arătat interesul de a susţine cauza beneficiarilor SOS Autism. Cu peste 100.000 de fani pe YouTube, instructorul de fitness internațional, cu ani de experiență în balet, dans modern, jazz, reggaeton, salsa, cumbia, dans popular, merengue și hip hop, William călătorește pe toată planeta pentru a-și împărtăși pasiunea și energia. Sloganul său este 100% „savor latino”! Are experiență bogată ca dansator și a participat la mai multe evenimente importante de dans internațional în locuri, precum Dubai, SUA, Singapore, Mexic, Germania, Spania, Malta, Franța, Italia și Irlanda. Venirea lui la Oradea a însemnat un pas ănainte pentru copiii cu autism care, dacă beneficiază de terapie în mod constant, îşi măresc şansele de recuperare.

Beneficiarii SOS Autism Bihor au parte, în cadrul Centrului de Zi, de servicii licenţiate de recuperare şi reabilitare. . Programul Centrului de zi este de luni până vineri, între orele 8.00-16.00, coordonatoarea centrului fiind Alina Gherghel. Terapeuții centrului sunt Cristina Berdea (Zbîrce), psiholog clinician, Leonora Radu Bledea, psihopedagog și kinetoterapeut, Ana Maria Crăciun, psihopedagog, Raluca Bodea, psiholog, Mirela Burlău fiziokinetoterapeut și terapeut ocupațional. Programul tinerilor cuprinde activități diverse, de la cunoașterea corpului uman, a mediului, activități de autogospodărire, activități educaționale, igienă, ateliere de creație, ore de gimnastic, dans, meloterapie, activități de stimulare cognitivă și relaxare. De asemenea, tinerii beneficiază de terapii specifice în orele de consiliere psihologică și kinetoterapie.

„Evenimentul caritabil a fost organizat la inițiativa dansatorilor Maxx Ionuț, Varga Eduard și Cristina Berdea, cu colaborarea Asociației SOS Autism Bihor. Instructorul internațional de zumba William Flores a dorit să susțină cauza noastră și, astfel, a fost pe scenă la Zumba MasterClass, fondurile strânse în urma evenimentului fiind donate asociației. Mulțumim Maxx Ionuț, Varga Eduard și Cristina Berdea, mulțumim William Flores, mulțumim doamnelor și domnișoarelor care au fost prezente alături de noi. Mulțumim domnului Alexandru Stoica, directorul Liceului Don Orione, precum și sponsorilor evenimentului și tuturor persoanelor fizice care au făcut donații! Mulțumim părinților implicați în organizare și desfășurare!”, a precizat Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor.