De câteva zile, în faţa unui magazin din cartierul Şoimi din Aleşd, a apărut un aparat (dozator) care oferă spre vânzare lapte proaspăt de vacă. În primele trei zile de funcţionare, pentru informarea şi atragerea clienţilor, doi litri de lapte s-au vândut la preţ de un litru, asigurându-se gratis şi flaconul.

 

De unde provine laptele? Aflate într-o fermă din Vadu Crişului, în administrarea doamnei Viorica Luca, "suratele" s-au gândit să "rupă gura târgului" cu laptele lor ecologic, a cărui valoare nu este recunoscută prin preţul ce-l oferă fabricile de lapte. Astfel, aşa cum ne-a informat patroana, ferma dispune de cele mai moderne şi igienice condiţii de creştere a vacilor şi de procesare a laptelui destinat pieţii. Vacile sunt în stabulaţie liberă (nu sunt legate), nu sunt stresate, au hrană la discreţie, iar curăţenia constiutie un element permanent şi obligatoriu. Mulsul se face într-o încăpere separată, cu mulgătoare electrice, iar laptele ajunge direct în tancul de răcire, unde se păstrează la o temperatură de 4 grade, după care, printr-o pompă specială, sunt umplute recipientele aparatului de distribuţie. Un fapt esenţial pentru potenţialii clienţi îl constituie existenţa avizelor igienico-veterinare pentru cele 10 vaci, precum şi analizele periodice ale laptelui efectuate de organele abilitate.