Asociația SOS Autism Bihor a primit ieri vizita fotbalistului român Claudiu Petrila, de la echipa campioană a României CFR Cluj și component al echipei naționale a României U19 ani.

Întâlnirea a fost una emoționantă atât pentru fotbalist, cât și pentru tinerii din Centrul de zi, care l-au primit în mijlocul lor ca pe un membru al familiei SOS Autism Bihor. Claudiu Petrila a participat la o activitate de creație, împreună cu tinerii din centru, în cadrul atelierului de profil, unde, cu ajutorul aparatului de pirogravat, a realizat o lucrare cu Maica Domnului și Pruncul. La final, fotbalistul le-a mărturisit celor prezenți că această activitate de creație a fost mai dificilă decât un antrenament de fotbal.

Un alt moment interesant a fost jocul de pase dintre Claudiu și tinerii din centru, în sala de kinetoterapie, dar și interacțiunea cu tinerii Alex, Cristi, Sergiu și Janos, toți beneficiari ai Centrul de zi SOS Autism Bihor.

Claudiu nu a venit cu mâna goală, ci a adus o minge de fotbal de la CFR Cluj, cu semnătura sa. Fotbalistul a fost însoțit de Cristi Lucaciu, prieten al Asociației SOS Autism Bihor, prin intermediul căruia s-a făcut legătura cu tănărul jucător care a fost generos cu asociația, donând un tricou ce a fost licitat la seara caritabilă organizată pe 5 aprilie, la Solay.

Claudiu Petrila s-a născut în 7 noiembrie 2000. După junioratul la LPS Bihor Oradea, a fost testat la Sampdoria Genova, dar nu a fost reținut în lot. Remarcat de CFR Cluj, a fost transferat acolo, unde a jucat la început doar la echipa a doua, în Liga a III-a. A debutat la CFR Cluj la vârsta de 18 ani, în decembrie 2018, în meciul cu Gaz Metan Mediaș, în care a intrat pe parcursul primei reprize în locul lui Ciprian Deac. Fostul său antrenor de la CFR Cluj, plecat de la echipă în 2018, Cristi Bobar îl aprecia drept un junior promițător și polivalent.

În toamna lui 2018, a fost convocat la echipa națională sub 19 ani a României, pentru turneul de calificare la Turneul de Elită, în care a jucat în toate cele trei meciuri, marcând câte un gol cu Grecia și Gibraltar.