Direcția de Asistență Socială Oradea răspunde nevoilor celor fără adăpost și nu numai printr-un mecanism de suport financiar și/sau material, dar și arătându-le, în același timp, că, pentru cineva, ei contează.

Astfel, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, prin Serviciul Prevenirea Marginalizării Sociale, a marcat Ziua Internațională a Persoanelor fără Adăpost, printr-o activitate socială care a avut loc luni, 10 octombrie, la sediul Adăpostului de Noapte din str. Gutenberg nr.8.

„Profitând de vremea bună de afară, am petrecut împreună, locatarii Adăpostului de Noapte și angajați ai DAS Oradea, câteva ore, am ascultat povești de viață, am depănat amintiri într-o ambianță relaxantă”, transmit reprezentanții DAS Oradea. 

Direcția de Asistență Socială Oradea aduce schimbări pozitive în comunitate, oferă servicii de calitate și beneficiază de expertiză care se poate translata într-un nivel crescut al calității vieții pentru cei mai vulnerabili membri ai comunității. Împreună, prin comunicare, coordonare și cooperare deschisă, persoanele fără adăpost pot fi aduse înapoi în societate ca membri activi, care se pot bucura în mod egal de drepturile și responsabilitățile lor în calitate de cetățeni ai municipiului Oradea.

Întrucât ne aflăm la începutul sezonului rece, reprezentanții DAS Oradea reamintesc și, totodată, roagă comunitatea locală să anunțe despre zonele sau locațiile în care se adăpostesc persoane fără adăpost, expuse temperaturilor scăzute, la numărul de telefon al Dispeceratului Poliției Locale: 0259-969 sau la numărul de telefon non-stop 0359/466.666 al Adăpostului de Noapte.

Adăpostul de Noapte este situat pe str. J. Gutenberg nr. 8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri. Direcția de Asistență Socială Oradea oferă cazare în cele două corpuri de clădire și cele șase containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă și grupuri sanitare, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. De asemenea, persoanele cazate aici primesc haine curate, ceai cald și, nu în ultimul rând, sprijin pentru depășirea acestei perioade dificile din viața lor.

În Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeași adresă, respectiv J. Gutenberg nr. 8, peste zi, oamenii străzii beneficiază de consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obținerea actelor de identitate și stare civilă și, nu în ultimul rând, se pot bucura de vizionarea unui film și de lecturarea unei cărți.