Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea și-a deschis marți, 15 martie, porțile pentru vizitatori, în cadrul evenimentului intitulat „Ziua porților deschise”.

Evenimentul a avut ca scop diseminarea în comunitatea locală a serviciilor educaționale desfășurate exclusiv pentru copiii cu CES (Cerințe Educative Speciale) și aparținătorii acestora.

Cei care au dorit să cunoască mai bine specificul instituției școlare și activitățile aferente realizate într-o zi obișnuită de cursuri, precum și dăruirea personalului didactic al școlii, au avut posibilitatea de a vizualiza offline (cu prezență fizică) și online (pe platforma zoom a paginii oficiale a școlii https://cseiorizont.ro/) secvențe ale unor activități specifice procesului instructiv-educativ-recuperator. Astfel, în intervalul orar 9.30-12.00, au avut loc aceste activități atât la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont”, din Oradea, cât și la instituția CSEI Nr. 1 Tileagd, care funcționează ca structură a acesteia. Activitățile propuse au fost din arii diferite: limbaj și comunicare, ludoterapie, arte, matematică și științe etc. O parte dintre aceste activități au avut loc în sălile de curs, altele în cabinetele logopedice/psihodiagnoză sau în spații special amenajate pentru educație psihomotrică și kinetoterapie.

CSEI „Orizont” Oradea este o instituție școlară care dorește să vină în sprijinul fiecărui copil cu dizabilități și a familiei sale, oferindu-le servicii de calitate, susținute de profesioniști în domeniul psihopedagogiei speciale și psihologiei educaționale. Astfel se oferă: educație recuperatorie pentru elevii cu CES din școlile de masă, terapii specifice, consiliere psihopedagogică, asistență socială, școlarizare la domiciliu, învățământ cu frecvență redusă, precum și școlarizarea tinerilor delicvenți din Penitenciarul Oradea.

Conducerea unității școlare, reprezentată prin director, prof. Adina Lăcrimioara Șipoș și director adj., prof. dr. Ioana Angela Marușca, alături echipa de organizare a acestui eveniment și, nu în ultimul rând, de întreg personalul școlii, au dovedit profesionalism, dăruire și nemărginită empatie în relaționarea cu elevii și aparținătorii acestora.

Persoanele care nu au reușit marți să treacă pragul instituției sau nu au avut posibilitatea de a accesa online activitățile propuse, sunt așteptați oricând doresc sau pot ajunge în vizită la sediul instituției școlare din Oradea, situată pe strada Traian Lalescu nr. 3, tel. 0259/411.865, e-mail cseiorizont.oradea@yahoo.com, sau la Tileagd, str. Unirii, nr. 38, tel. 0259/345.061, e-mail cseitileagd@yahoo.com.

Prin culoarul îmbietor de flori, inimioare și baloane multicolore, realizat cu multă măiestrie de elevii și cadrele didactice ale școlii, situat chiar la intrarea în unitate, oaspeții prezenți au plecat cu convingerea că „se vor reîntoarce în curând”, transformând fiecare astfel de ocazii într-o oportunitate de a cunoaște OAMENI MINUNAȚI.

Prof. dr. Crina LEZEU