La primul eveniment „Ziua Porților Deschise” organizat de Creșa Oradea, zilele trecute, au participat zeci de părinți. Aceștia au avut ocazia de a vizita creșele înainte de a lua decizia referitoare la creșa pe care o vor solicita la înscrierea copiilor.

Obiectivul acestei inițiative a creat un context atractiv care să încurajeze dialogul direct între beneficiarii serviciilor oferite în creșe și unitatea de învățământ, pentru a le oferi părinților ocazia să cunoască personalul care se află în spatele tuturor activităților desfășurate în creșe, să descopere spațiile generoase și primitoare din interiorul și exteriorul creșelor.

,,Pentru a crește frumos și sănătos, antepreșcolarii au nevoie de o îndrumare fără reproș. Cadrele noastre specializate au o contribuţie semnificativă în dezvoltarea copiilor, atât din punct de vedere emoţional, cât şi cognitiv. Suntem o familie, iubim ceea ce facem și transmitem aceste sentimente și copiilor”, spune Maria Agape, director al instituției de învățământ Creșa Oradea.

Creșa Oradea are 15 locații, situate în diferite zone ale orașului, inclusiv în Parcul Industrial, venind în sprijinul părinților care doresc să își înscrie copiii la creșă aproape de domiciliu sau de locul de muncă.

Părinții au avut posibilitatea de a primi informații referitoare la programul creșelor, activitățile desfășurate cu copiii și alimentația acestora.

Feedback-ul părinților care au participat la eveniment a fost unul pozitiv, aceștia fiind încântați de ceea ce au văzut și surprinși în mod plăcut și neașteptat de ceea ce oferă „creșele de stat”.

,,M-am bucurat să văd deschiderea cu care părinții au venit înspre noi, dornici să ne cunoască, să le cunoască pe doamnele educatoare și interesați de tot ce presupune programul, activitățile și alimentația copiilor care frecventează creșa. Municipalitatea a făcut eforturi să deschidă noi creșe în fiecare an, dar și să facă investiții în dotarea creșelor și să crească calitatea serviciilor oferite. Faptul că avem toate locurile ocupate și o frecvență bună arată încă o dată că ne străduim să oferim servicii bune pentru cei mici, și suntem alături de părinți pentru a-i sprijini să îi crească armonios pe copilași”, susține Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.