Cu siguranță, echipa de Ashihara Karate are cel mai valoros palmares dintre toate secțiile Clubului Sportiv „Bihorul” Beiuș, de-a lungul anilor, elevii lui sensei Gheorghe Toderici, deținător al centurii negre 3 DAN, adunând zeci de clasări pe podiumurile campionatelor naționale, europene și mondiale. 2018 nu a făcut excepție, karateka beiușeni îmbogățind panoplia clubului cu încă șapte medalii de nivel național și două obținute la Mondialele din Kazahstan.

 

Datorită rezultatelor excelente de anul trecut, vicecampion național și medaliat cu bronz la Mondiale, în chiar primul an de seniorat, Gabriel Toderici este cel mai bun sportiv al secției de Ashihara Karate, acesta fiind secondat de Ștefan Galea, celălalt ocupant al locului III la competiția mondială, din Kazahstan. De altfel, antrenorul celor doi a precizat că ambii sportivi menționați au primit, în 2018, tresa neagră, ultima dinaintea obținerii centurii negre.

La finalul dialogului nostru, sensei Gheorghe Toderici ne-a dezvăluit și obiectivele pentru acest an: participarea la Openul de la București-Izvorani, în martie, la Campionatul Național, în aprilie și la Europene, în toamnă. Reputatul antrenor beiușean vrea ca tot mai mulți sportivi de-ai lui să câștige experiență competițională, motiv pentru care își propune să-i înscrie și la întrecerile interne intercluburi, nu numai la campionatele naționale, cum s-a întâmplat până acum.