Lotus Băile Felix a reluat pregătirile pentru restul campionatului Ligii a III-a, din care au mai rămas de disputat trei etape din sezonul regulat plus play-off/play-out. Echipa bihoreană a avut 28 de jucători la reunire, cu gândul de a reedita parcursul din ediţia trecută în care s-a clasat în primele patru echipe ale seriei a 10-a.

La prima şedinţă de pregătire programată la Stadionul Comunal din Sânmartin au fost prezenți 28 de jucători: Adrian Barabaș, Eduard Beke – portari; Cristian Copil, Alex Pintea, Cristian Oros, Răzvan Creț, Marian Arsene, Sebastian Cucu, Mădălin Popa, Darius Gheban, Gelu Gitye, Alexandru Sorian, Florin Pop, Vlad Costea, Cosmin Sîrbu, Patrick Blăgea, Denis Sala, Raul Tămaș plus juniori născuți 2005-2006 proveniți în urma parteneriatului cu LPS Bihorul Oradea: Patrick Indrie – portar; Luca Hadade, Sebastian Gondor, Răzvan Pașcalău, Luca Nicoruț, David Mailinger, Tudor Bochiș, Răzvan Pele, Costel Trip și Răzvan Țepele.

Patru plecări şi un absent

În tentativa de a se califica în play-off, Lotus mizează pe sprijinul Primăriei Sânmartin şi al unor sponsori. „Urmează o perioadă grea în care trebuie să faceți tot posibilul să obțineți calificarea în play-off. Ne bucurăm să-i avem alături de noi pe Nelu Cuc și Cristian Mihuț, care, alături de Primărie, asigură susținerea financiară a clubului. Voi trebuie să vă concentrați doar pe componenta sportivă. Sunt convins că veți reuși performanța din sezonul trecut”, le-a spus primarul Cristian Laza jucătorilor.

Nu se mai regăsesc în lot Claudiu Codoban, Andrei Gal, Aris Morar, Marco Mudura și Patrick Popovits. Fundașul central Andrei Gal a ajuns la FC Bihor, iar Codoban a semnat cu Unirea Sântana, liderul Ligii IV Arad. A absentat nemotivat Tamas Paublusztig.

Aşteaptă doi-trei jucători

După o perioadă de pregătire pe plan local, din 5 februarie echipa va intra într-un cantonament la Hotel President din Băile Felix. „Urmează o perioadă mai dificilă. Ne dorim să acumulăm fizic cât mai bine și să găsim cea mai bună formulă de echipă pentru a aborda cu succes ultimele trei etape rămase din sezonul regular. De asemenea, este important să reușim să-i integrăm cât mai bine pe jucătorii tineri și pe cei nou veniți. Mai așteptăm în perioada următoare încă doi-trei jucători”, a afirmat antrenorul Gheorghe Ghiț. Din staff-ul tehnic mai fac parte Petre Ardelean, Nicolae Petre și Ciprian Fiter.

Lotus ocupă locul 5 în Seria 10 după 15 etape, la egalitate cu ocupanta poziţiei a 4-a, SCM Zalău. Bihorenii mai au de jucat acasă cu CFR Cluj II şi CSM Satu Mare şi în deplasare cu liderul Gloria Bistriţa.

Programul amicalelor

Echipa din Felix are stabilite şase jocuri amicale, pe 28 ianuarie cu CS Socodor (Liga 4 Arad); 4 februarie cu Victoria Carei (Liga 3); 11 februarie cu Șoimii Lipova (Liga 3); 18 februarie cu Sportul Șimleu Silvaniei (Liga 3); 25 februarie cu Crișul Chișineu Criș (Liga 3); 4 martie cu ACB Ineu (Liga 3).