Peste 2.000 de jucători au fost convocați în ultimul an la naționalele de seniori ale celor 55 de țări afiliate la UEFA. Nu mai puțin de 44 dintre aceștia sunt fiii unor foști internaționali, conform unei analize prezentate pe siteul frf.ro. 

Pe această listă sunt și trei fotbaliști români ai căror tați au fost la rândul lor jucători de echipa națională. Este vorba despre Ianis Hagi, Răyvan Marin și Silviu Lung, care le-au călcat pe urme lui Gheorghe Hagi, Petre Marin și Silviu Lung senior.

Interesant este că toți cei 7 portari internaționali sunt fiii unor foști portari, semn că „așchia nu sare departe de trunchi„! Mai mult decât atât, toți au îmbrăcat până acum, fie la juniori, fie la seniori, tricoul echipei la care a jucat și tatăl lor! Universitatea Craiova (Lung), Manchester City (Schmeichel), Odd Grenland (Rossbach), Panionios (Strakosha), Levski Sofia (Mihaylov), Legia Varșovia (Szczesny), San Marino Calcio (Benedettini).

Luxemburg și Liechtenstein au fiecare o pereche de frați ai căror tați au jucat pentru echipa națională! Este cazul familiei Thill (Luxemburg), cu Olivier (FC Ufa – Rusia) și Vincent (Orleans – Franța), alături de Frick (Liechtenstein), cu Noah (Vaduz) și Yanick (Rapperswil –  Elveția).

Cinci din cei 42 de tați care se pot mândri cu fii ajunși la echipa națională au îmbrăcat tricoul altei naționale decât băieții lor! Este vorba de părinții lui Thiago Alcantara (Brazilia), Origi (Kenya), Lukaku (RD Congo), Sane (Senegal) și Halilovic (tatăl Sejad a jucat și pentru Croația, dar apoi și pentru Bosnia-Herțegovina).