La sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă, 11 mai, la sala de sport a Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș s-a desfășurat cea de-a cincea ediție a Memorialului „Adrian David” la futsal, întrecere dedicată elevilor de gimnaziu.

Adrian David (1971-2014) a fost unul dintre cei mai buni și îndrăgiți fotbaliști, dascăli și antrenori pe care Beiușul i-a dat. În 1995, Adrian David a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității din Oradea după care, între 1995 și 2004, a fost profesor la Liceul Teoretic Salonta, activând în același timp ca jucător și antrenor la Olimpia Salonta, cu care a promovat în Divizia C. Din 2004 a activat, ca profesor la Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș, iar ca jucător la CF Bihorul Beiuș. Și-a continuat cariera în cadrul clubului ca antrenor la juniori și seniori până în momentul tragic al trecerii în neființă, la numai 43 de ani.

Turneul fotbalistic a fost organizat de C.S. BIHORUL Beiuș, catedra de educație fizică de la Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș, Asociația Județeană de Fotbal Bihor și câțiva apropiați ai regretatului dispărut, printre aceștia numărându-se Ionel Bondor, Ioan Szabo, Dumitru Ile și Ferko Jeno. La competiție a asistat și mama regretatului Adrian David, apreciata profesoară, acum pensionară, Maria David.

Echipele participante au reprezentat școlile din Meziad, Remetea, Roșia și Tărcaia, acestora alăturându-li-se cea a Clubului Sportiv Școlar „Samuil Vulcan” Beiuș.

Partidele s-au desfășurat pe durata a câte douăzeci de minute, echipele fiind împărțite în două grupe, după care s-au disputat finalele mică și mare ale competiției. Cea de-a treia poziție a podiumului a fost ocupată de tinerii fotbaliști din Meziad, care s-au impus, cu 2 la 1, în fața echipei Școlii Gimnaziale din Tărcaia. Finala mare a fost câștigată, după 0-0 și 3-2 la loviturile de departajare, de formația Școlii Gimnaziale Remetea, cealaltă combatantă fiind reprezentanta comunei Roșia, campioana ediției trecute.

Organizatorii Memorialului „Adrian David” au acordat și în acest an câteva premii speciale: titlul de „Cel mai bun jucător” i-a revenit lui Ionuț Costin, din Roșia, coechipierul său Ionuț Topai a fost desemnat „Cel mai bun portar”, iar Zsura Denis, din Remetea, este golgeterul celei de-a cincea ediții a turneului.