Campioana naţională la baschet masculin, CSM CSU Oradea, s-a întors la antrenamente. Deocamadată, pregătirile se desfăşoară pe plan local pe pista de alergare, în pădure, pe stadion, în sala de forță, respectiv antrenamente specifice, în sala de baschet.

La reunire au fost prezenți Aaron Broussard, Tudor Fometescu, Edi Petrescu, Cătălin Baciu, Dragan Zekovic, Darius Meluț și Kris Richard, antrenorii Cristian Achim, Milan Mitrovic si Radovan Markovic, amintitul antrenor de pregătire fizică Marius Marinău, medicul Alin Iova, kinetoterapeutul Cristian Dan, precum şi directorul clubului, Șerban Sere.

Au absentat Giordan Watson și Bobe Nicolescu, aflaţi în programul  echipei naționale a României, aceştia urmând să se întoarcă la Oradea în 22 august, iar după câteva zile de odihnă se vor alătura coechipierilor de la CSM CSU. Nikola Markovic, Arturas Valeika și Sean Barnette – se vor alătura echipei în aceste zile.

În presezon, formaţia orădeană va susţine şase jocuri amicale, trei în compania unor formații din Ungaria, două cu echipe din Serbia şi unul în compania unei formații din Macedonia. Perioada de pregătire se va încheia cu turneul Memorial "Antonio Alexe".

Programul amicalelor:

 29 august, cu DEAC Debrecen, la Debrecen

31 august, cu Szedeak Szeged, la Oradea

4 septembrie, cu Dynamic Belgrad, în Serbia

5 septembrie, cu FMP Belgrad, în Serbia

9/11 septembrie, cu Szolnok Olaj KK și MZT Skopje, în cadrul memorialului Antonio Alexe, la Oradea

Primul joc oficial va fi cel din 17 septembrie, în deplasare, cu Falco Szombathely, din primul tur preliminar al Basketball Champions League. Returul este programat pe 20 septembrie, de la ora 19:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea. Dacă trece de acest tur, CSM ar urma să joace împotriva Ventspils, în turul al 2-lea preliminar.

Pe plan intern, primul meci este programat în 5 octombrie, cu BC CSU Sibiu în SuperCupa României, partida urmând să aibă loc la Arena "Antonio Alexe". Sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin va începe în 12 octombrie, iar CSM CSU Oradea va începe campionatul, în deplasare, cu Steaua București.