După o serie de meciuri pierdute în turul inaugural al unor turnee WTA, Irina Bara (26 ani, 133 WTA) și-a concentrat atenția asupra unor competiții ITF, care să-i redea mai ușor încrederea în forțele proprii și să-i aducă puncte în ierarhia tenismenelor profesioniste. Sportiva originară din Ștei se află în aceste zile în SUA la “Women’s Pro Event at the Boars Head Resort”, turneu pe zgură dotat cu premii în valoare de 60.000 de dolari organizat în Charlottesville, statul Virginia.

Pese Ocean, Irina Bara a trecut de primul tur după o confruntare destul de echilibrată cu o altă româncă, Gabriela Talabă Lee (208 WTA). Favorită nr. 4, Irina s-a impus cu 7-5, 7-5, după două ore și 22 de minute de joc, punând astfel capăt unei serii de șase meciuri fără victorie. În setul secund, Irina Bara a condus cu 2-0, pentru ca ulterior să revină de la 3-5!

Irina și-a asigurat 9 puncte WTA şi o va întâlni astăzi în optimi pe americanca Claire Liu (172 WTA), care a eliminat-o ușor pe compatrioata sa venită din calificări, Hanna Chang (309 WTA), scor  6-1, 6-1.