Duminică după-amiază se vor disputa primele meciuri din mini-turneele  de promovare în Liga a III-a. Campioana Bihorului stă în prima etapă, prilej pentru a lua pulsul celorlalte echipe din grupa A, CSM Satu Mare şi Someşul Dej, care se vor confrunta la Zalău, de la ora 17.30.

Se anunţă un turneu disputat şi echilibrat, mai ales că toate participantele îşi doresc să acceadă în Liga a III-a. CSM Satu Mare, echipă antrenată de Zoltan Ritli, a jucat şi anul trecut la baraj, l-a câştigat, dar nu a avut posibilitatea să se înscrie în eşalonul trei. Susţinută de municipalitatea sătmăreană, CSM are în componenţă câţiva jucători care au activat în eşaloane superioare, precum Curileac, Cădar, Schwarzkopf sau Faur.

Dacă gruparea sătmăreană a fost declarată  campioană din oficiu de Comitetul Executiv al AJF Satu Mare, Someşul Dej a disputat o "dublă" decisivă pentru locul 1 în Liga a IV-a Cluj, cu Victoria Cluj. Dejenii pregătiţi de Gheorghe Barbu au pierdut pe teren propriu (2-3), dar s-au impus dramatic în deplasare (2-1) în minutul 90, încheind competiţia cu un punct avans. A doua echipă a orașului, după Unirea, s-a înființat în 2017 și se bazează şi pe Sergiu Costin, fundaș de 41 de ani, campion al României cu Oțelul Galați.

Programul grupei de la Zalău:

1 august, ora 17:30

 CSM Satu Mare – Someşul Dej

5 august, ora 17:30

CA Oradea – CSM Satu Mare

9 august, ora 17:30

Someşul Dej – CA Oradea.

Prima clasată va promova în Liga a III-a, dar sunt şanse mari ca şi locurile 2 să fie promovabile dacă vor fi locuri vacante.