Nou promovată în Liga a III-a, ACS CAO 1910 Oradea a încheiat turul imediat după poziţiile calificante la barajul de promovare. După 10 etape, formația orădeană ocupă locul 3, la doar 3 puncte de locul secund, Minaur Baia Mare și la 7 puncte de liderul SCM Zalău.

Jumătate dintre meciuri, câştigate

Opt jocuri au fost disputate pe teren, iar două decise la „masa verde“, din cauza pandemiei de Covid-19. Pe teren, CAO a obținut 4 victorii (4–2 cu Progresul Șomcuta Mare, 1–0 cu CSC Sânmartin, 1–0 cu Someșul Dej și 1–0 cu Luceafărul Oradea), 2 remize (1–1 cu SCM Zalău și 1–1 cu Sportul Șimleu Silvaniei) şi a suferit 2 eşecuri (1–4 cu Minaur Baia Mare și 2–3 cu  Gloria Bistrița). În cele două partide decise la comisiile FRF, orădenii au beneficiat de o victorie (3–0 cu CSM Satu Mare) și au fost penalizaţi cu o înfrângere (0–3 cu SCM Zalău).

Puţine goluri marcate

Tânăra echipă orădeană a fost preocupată să joace un fotbal plăcut, dar a găsit greu drumul spre gol. Astfel, cu doar 15 goluri marcate, dintre care trei contabilizate la "masa verde", CAO se situează undeva la mijlocul clasamentului eficacităţii (locurile 5–7), alături de echipe precum Sportul Șimleu sau Progresul Șomcuta.

Simptomatic pentru eficienţa mai scăzută a echipei orădene este faptul că golgeterul acesteia, Alex Lezeu, a înscris de trei ori, mijlocaşul fiind secondat de Raul Ardelean, Marius Hosu și căpitanul Cosmin Letan, toți cu câte două goluri, Victor Dobrescu, Alin Panti şi Andrei Iacob - câte unul. În clasamentul golgheterilor seriei a 10-a, lider este Vasile Pop (Minaur) cu 6 goluri, urmat de Laur Nemeș (Șomcuta Mare) și Sebastian Serediuc (Minaur) cu câte 5 goluri etc.

Defensivă tot mai sigură

Din punct de vedere defensiv, CAO a stat mai bine, încasând pe teren doar 11 goluri, la egalitate cu liderul Minaur Baia Mare. De remarcat, însă, că opt dintre cele 11 goluri, le-a încasat în primele trei etape, după care apărarea a devenit tot mai sigură, având trei meciuri consecutive fără gol primit!

 

Verdeş, singurul integralist

Portarul Cosmin Verdeș a fost singurul integralist din lotul orădean, jucând în toate cele 720 de minute. Opt meciuri, dar fără a bifa toate minutele, au mai jucat şi Constantin Roșu (719 minute), Bogdan Mintaș (696 minute), Marius Hosu (685), Raul Ardelean (642),  Alex Lezeu (456 de minute), în timp ce în şapte partide s-au aflat pe teren Cosmin Letan (630 minute), Loren Ioviță, Cristian Copil (cu câte 629), Victor Dobrescu (230 minute). 

 

Niciun jucător suspendat

CAO s-a dovedit o echipă disciplinată, încasând 16 cartonașe galbene şi niciun "roşu". De altfel, gruparea bihoreană nu a avut jucător suspendat în tur. Aproape de suspendare au fost fundașul central Bogdan Mintaș și atacantul Victor Dobrescu, cu câte 3 cartonașe galbene.

Antrenorii Florin Farcaş, Dorin Mihuţ şi Vlad Gheţe au utilizat 20 de jucători în prima parte a campionatului.

Portar: Cosmin Verdeș

Fundași: Bogdan Mintaș, Cristian Copil, Daniel Stan, Alin Panti, Cosmin Letan, Loren Ioviță, Cristian Urbanovschi, Luca Popa.

Mijlocași: Raul Ardelean, George Cherman, Patrick Blăgea, Andrei Iacob, Alexandru Lezeu, Andrei Lazăr, Darius Costea.

Atacanți: Marius Hosu, Constantin Roșu, Victor Dobrescu, Remus Pașca.

Reunirea lotului este prevăzută în 12 ianuarie.