Cu un joc mai variat și mai spectaculos, CSC Sânmartin a avut mereu ințiativa în această partidă tur din barajul de promovare pentru Liga a III-a, iar scorul de 2-0 (1-0) este unul destul de mic față de mulțimea ocaziilor avute la poarta gazdelor.

 

Previziuni infirmate

Grupul de suporteri bihoreni ai Sânmartinului, care a însoțit echipa la Florești, a plecat oarecum cu „inima strânsă'' la această partidă. Veștile care veneau dinspre tabăra clujeană nu erau prea încurajatoare pentru urechile susținătorilor, părinților, oficialilor și ziariștilor care au fost prezenți la această partidă. Fără a intra prea tare în amănunte, dar zvonurile erau, încă de când se preconfigura această împerechere pentru baraj, că  ACS Floreşti este o echipă foarte puternică și că reprezentanta Bihorului va rata din nou promovarea cum s-a mai întâmplat în ultimii ani. La teren, „colac peste pupăză'', meciul se juca pe o suprafață sintetică cu care jucătorii bihoreni nu erau acomodați.

Un gol şi numeroase ocazii rate de bihoreni

Aproape toate aceste emoții s-au risipit încă din primele minute ale partidei. Toți cei care au însoțit echipa bihoreană au răsuflat ușurați încă din primele momente ale jocului. CSC Sânmartin a trecut la controlul partidei din start, iar pentru cei care se pricep la fotbal era clar că echipa mai articulată mai bine așezată în teren era cea din Sânmartin. Cu jucători mai percutanți, mai rapizi, bihorenii au trecut primii pe lângă deschiderea scorului. Nu s-au scurs nici 5 minute și Sergiu Pop are prima ocazie mare la poarta gazdelor dar portarul Tiuț reușește să respingă balonul. După câteva raiduri nereușite prin careul gazdelor abia în minutul 11 apare o situație de a marca și în careul oaspeților când Dârjan, după o centrare, direcționează balonul cu capul pe lângă bara din dreapta lui Barabaș. A urmat o perioadă de câteva minute în care singur S. Pop a avut vreo 4-5 ocazii de-a marca nefructificate. Dar au mai fost și insinuările lui Ban printre fundașii gazdelor sau încercările mai modeste ale lui Sorian. Apoi clujeanul Paul Dârjan, prin minutul 18, șutează de la circa 17 metri dar reține cu siguranță Barabaș.

Dacă la mijlocul terenului era o notă de oarecare echilibru în joc, pe faza de atac clujenii aproape nu au contat în timp ce bihorenii provocau mereu panică în careul oaspeților. Așa s-a întâmplat și în minutul 30 când, la pătrunderea lui Florin Pop pe dreapta, din unghi, acesta a trimis balonul paralel cu poarta goală, la câțiva centimetri de linia porții după ce l-a scos din joc cu o fentă pe portarul Tiut, mingea îndreptându-se docilă spre aut. Și, până la urmă, ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat în minutul 44. În acel minut oaspeții de la Sânmartin au beneficiat de o lovitură liberă directă de la aproximativ 22 metri ușor lateral dreapta față de poarta gazdelor. Execută magistral lovitura liberă fundașul stânga, Arsene, cu interiorul piciorului stâng, peste zidul amplasat puțin prea aproape, balonul poposind în plasa porții echipei din Florești, în stânga portarului Tiuț (0-1). Prima repriză se încheie cu pătrunderea lui Sorian care în apropierea liniei de fund a fost lovit peste picioare în colțul careului de 16 metri interior, dar centralul Popa din Aiud, în loc să acorde un binemeritat penalty, s-a făcut că „plouă''! A fost de fapt singura eroare majoră comisă în această partidă de brigada de arbitri.

Ultimele zece minute, cu emoții

Repriza a doua a început cu o echipă parcă mai hotărâtă a clujenilor, care preț de câteva minute au deținut inițiativa, dar s-au domolit destul de repede. Ocaziile mari au apărut tot la poarta gazdelor, același S. Pop fiind campionul ratărilor. El se va revanșa însă în minutul 63 când va înscrie pentru 2-0. Dar faza în urma careia s-a înscris, îi aparține în mare parte lui Florin Pop care a pătruns de undeva de la vreo 25-30 de metri în slalom „croșetând'' prin apărarea clujenilor și oferindu-i în final mingea lui S. Pop care a șutat necruțător în plasă fără speranțe pentru portarul Tiuț. După acest gol jocul s-a mai liniștit puțin pentru câteva minute. Apar lamentări, acuzații între jucătorii neputincioși și frustrați ai gazdelor. Pe fondul schimbărilor survenite în echipa bihoreană, de jucători dar și de poziționare a acestora, partida ia o turnură nefavorabilă și care se putea termina rău pentru oaspeți. Ultimele zece minute ale meciului se dispută pe contre, dar de această dată, cele mai mari ocazii le au clujenii. Rând pe rând Dârjan, Svichi și Toader ratează din poziții incredibile. În minutul 86 s-a petrecut cea mai frumoasă combinație colectivă a meciului și o notăm în dreptul gazdelor. După o serie de pase inteligente între jucătorii clujeni balonul ajunge la Svichi care trimite peste bara transversală dintr-o poziție extrem de favorabilă.

Jucătorul meciului, Florin Pop

Pentru faza dim minutul 63 dar și pentru evoluția sa pe perioada întregului meci Florin Pop consider că a fost jucătorul acestei partide. Iar pentru „lecția'' din acest final de meci, și nu numai, jucătorii Sânmartinului trebuie să trateze cu toată seriozitatea și partida retur de sâmbăta care se va disputa la Sântion cu începere de la ora 17.30. Ar fi păcat ca din cauza unor suficiențe manifestate de unii jucători, după acest scor obținut în deplasare, să se „ducă pe apa sâmbetei'' toată munca depusă de această frumoasă echipă pe perioada întregului an competițional.

ACS Floreşti: C. Tiut – Alex Corpodean, R. Truşcă, B. Paravan, P. Timoc, S. Bran (46 Someșan), N. Văidean (46 Mariș), M. Feher, A. Svichi, M. Frătean (60 Moldovan,72 Toader), P. Dîrjan. Antrenor: Călin Budişan

CSC Sânmartin: Barabaş – Fl. Pop, S. Nogo, Al. Pintea, M. Arsene, Cuc, Tiponuţ (77 Szabados), Al. Sorian, Ban (82 Cl. Popa), Ov. Popa, Sg. Pop (89 Lupşe). Antrenor: Călin Cheregi

Arbitri: Sergiu Popa (Aiud) – la centru; Tunyogi Ferencz, Sergiu Corb (ambii din Zalău) - asistenţi. Observatori FRF: Mihai Țâră (Alba Iulia) și Traian Marchiş (Baia Mare).