După un parcurs excelent în campionatul Ligii a III-a, în care n-a cunoscut înfrângerea, FC Bihor începe astăzi testele decisive pentru promovare. De la ora 18.00, susține în deplasare manșa tur a semifinalei barajului cu ACSO Filiași, care a încheiat pe locul 2 în Seria a 7-a.

Oltenii, care în play-off au bifat trei victorii, o remiză și cinci eșecuri, au încheiat la zece puncte în spatele liderului CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, și cu un punct peste locul 3, CSM Deva. La fel ca orădenii, eliminați surprinzător anul trecut de Unirea Ungheni, ACSO Filiași a disputat și pierdut un baraj în această fază, fiind scoasă din cursă de CSM Reșița (2-2 și 0-5). Echipa olteană este pregătită de Victor Naicu (50 ani), iar cei mai cunoscuți jucători sunt Daniel Rogoveanu (28 de ani) și

Florin Cioablă (28 de ani), cu prezențe în primele două eșaloane, dar are în componență și alții cu junioratul făcut la CSU și FCU Craiova.

FC Bihor este favorită certă a acestui duel, dar nu trebuie subestimat adversarul, unul ambițios și incomod, dornic să se autodepășească în fața propriilor spectatori. Plus că astfel de jocuri au o încărcătură psihică și o presiune aparte, astfel că trebuie tratate cu maximă atenție. ”Ne dorim să venim victorioși acasă și să ne bucurăm la sfârşit. Este o atmosferă foarte bună în lotul nostru, avem încredere în noi, mai ales că suntem singura echipă neînvinsă din campionat. Acum ne-au mai rămas patru meciuri, în care trebuie să dăm totul pe teren, iar la sfârşit să ne bucurăm cu toţii de promovare”, a declarat fundașul central Alex Băican.

 

Programul semifinalelor:

Baraj 1: CSM Focşani (locul 2, Seria 2) - Bucovina Rădăuţi (locul 1, Seria 1);

    Baraj 2: FC Bacău (locul 2, Seria 1) - Metalul Buzău (locul 1, Seria 2);

    Baraj 3: SC Popești Leordeni (locul 2, Seria 4) - CS Afumați (locul 1, Seria 3);

    Baraj 4: Dunărea Călăraşi (locul 2, Seria 3) - CS Dinamo Bucureşti (locul 1, Seria 4);

    Baraj 5: Vediţa Coloneşti (locul 2, Seria 6) - AFC Câmpulung Muscel (locul 1, Seria 5);

    Baraj 6: Olimpic Zărneşti (locul 2, Seria 5) - SCM Râmnicu Vâlcea(locul 1, Seria 6);

    Baraj 7: SSU Politehnica Timișoara (locul 2, Seria 8) - CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (locul 1, Seria 7);

    Baraj 8: ACSO Filiaşi (locul 2, Seria 7) - FC Bihor Oradea (locul 1, Seria 8);

    Baraj 9: CSM Sighetu Marmaţiei (locul 2, Seria 10) - Gloria Bistriţa Năsăud (locul 1, Seria 9);

    Baraj 10: Unirea Ungheni (locul 2, Seria 9) - SCM Zalău (locul 1, Seria 10).

În finala barajului de promovare, tot tur-retur, pe 1 și 5 iunie, vor avea loc următoarele dueluri:

    Baraj 1 - Baraj 2

    Baraj 3 - Baraj 4

    Baraj 5 - Baraj 6

    Baraj 7 - Baraj 8

    Baraj 9 - Baraj 10.

A șasea promovată va fi stabilită după un mini turneu, cu semifinale și finală, între cele mai bune patru dintre cele cinci echipe învinse în finalele barajelor. Partidele vor avea loc într-o singură manșă programată pe terenul primei echipe selectate la tragerea la sorți. Învingătoarea va promova în Liga a II-a, competiție care va avea 22 de echipe față de 20 câte au participat la ultima ediție.