Într-o perioadă în care pandemia se agravează tot mai mult blocând sportul cu mingea la coș, CSM Oradea a avut o inițiativă deosebită în mediul online. În cadrul unei ceremonii desfășurate virtual, clubul orădean a decis să-i includă în Hall of Fame pe doi foști căpitani ai echipei, Andjelko Mandic și Nemanja Maric.

„Cum startul sezonului a fost amânat pentru o perioadă, încercăm să umplem așteptarea cu cele mai frumoase amintiri ale clubului nostru. Ne vom bucura să-i revedem pe 2 dintre cei care au pus bazele performanței baschetului orădean, 2 deschizători de drumu care ne-au făcut pe mulți dintre noi să ne îndrăgostim de acest sport! La mijlocul acestei săptămâni, miercuri, ne vom întâlni cu eroii recenți ai clubului nostru, cei care au contribuit decisiv la cele 3 titluri de Campioni și cei pe care ne dorim să-i revedem cât mai repede pe teren. Vom avea reportaje cu cei mai iubiți jucători ai echipei și suntem sigur că sunteți nerăbdători să îi revedeți! Iar spotul de prezentare al noului sezon va fi lansat în dimineața primului meci oficial, pe care îl așteptăm cu nerăbdare și sperăm că toată lumea va fi sănătoasă pentru a începe baschetul!”, au transmis cei care se ocupă de pagina de facebook a CSM Oradea.

Cei doi importanți sportivi din istoria CSM CSU Oradea au adresat câteva mesaje suporterilor echipei. Ambii sportivi au depănat amintiri din perioada în care au jucat în echipamentul roș-albastru. Pentru Mandic, care a evoluat doi ani și jumătate în Arena „Antonio Alexe”, CSM Oradea a fost ultimul club la care a evoluat în calitate de sportiv. Cel mai bun sezon în echipamentul bihorenilor a fost 2009/2010 atunci când a adunat medii statistice de 18,4 puncte, 4,9 recuperări și 2,1 pase decisive pentru un indice la eficiență de 20,6 unități. Acesta a fost și sezonul în care a fost selectat în All-Star Game. După retragerea din activitatea de sportiv profesionist, Mandic nu a părăsit baschetul românesc, sârbul fiind antrenor principal la SCM U Craiova, BCM U Pitești și Politehnica Iași. În schimb Maric a jucat 6 sezoane pentru CSM CSU Oradea. Din puncte de vedere statistic, tot sezonul 2009/2010 a fost cel mai bun pentru baschetbalistul sârb, acesta având medii statistice de 13,1 puncte, 5,3 recuperări și 3,8 pase decisive pentru un indice de 16,2 la eficiență. Maric a mai jucat în România și la alte echipe, printre care se numără SCM U Craiova, unde l-a avut antrenor chiar pe fostul său coleg, Andjelko Mandic, sau BCM U Pitești.