Clubul Sportiv Basti Box Salonta are o activitate intensă în ultima perioadă prin intermediul sportivilor săi legitimați care au cucerit o medalie de bronz la Cupa României, participă la un turneu internațional în Ungaria și vor onora cu prezența o convocare la lotul național de juniori.

Emeric Francisc Chirica este tânărul pugilist salontan de la Basti Box care a reușit să se claseze pe locul al treilea la categoria 63 kg în cadrul turneului de Cupa României pentru categoria de vârstă tineret care s-a desfășurat recent în orașul Brăila.

Competiție internațională la Eger

Într-o altă ordine de idei, astăzi și mâine, 7 pugiliști din cadrul CS Basti Box Salonta participă la un turneu internațional care se desfășoară în localitatea Eger, din Ungaria. Cei 7 sportivi sunt Andrei Marcu (60 kg), Dănuț Mititelu (50 kg), Iosif Bordaș (63 kg), Darius Stegari (54 kg), Florian Haita (46 kg) - toți 5 la categoria de vârstă juniori, Marius Dumitru (60 kg) și Koncsek Eduard (75 kg) - ambii la categoria tineret. Pugiliștii vor fi însoțiți la competiția din Ungaria de către instructorul sportiv Gheorghe Brad.

Junior convocat la lotul național

Ultima veste excelentă pentru Basti Box Salonta este convocarea la lotul național de juniori a pugilistului Darius Stegari, semn că munca antrenorilor din cadrul clubului condus de către Sebastian Silaghi își arată roadele. Tânărul pugilist va trebui să se prezinte duminică, 19 martie, în localitatea Călărași acolo unde se vor desfășura acțiunile lotului național.