Cele mai bune echipe de minifotbal din România s-au reunit la Iaşi pentru un turneu amical dotat cu Cupa Unirii. Printre participante s-a numărat şi AEK Oradea, care a atins faza optimilor de finală.

Cu un lot remaniat, echipa manageriată de Spiros Baltsavias a încheiat turneul cu două victorii și tot atâtea înfrângeri. Primul meci din grupă a coincis cu un eşec, 0-2 cu Real Yry Team Iași, orădenii resimţind din plin oboseala drumului. AEK s-a reabilitat în următoarele două partide pe care le-au câştigat detaşat, 6-1, cu Grant Elite Piatra Neamț, și 4-1, cu Sport Team Iași.

În faza eliminatorie, formaţia orădeană nu a mai avut aceeaşi eficacitate, deşi şi-a creat numeroase ocazii, irosite cu uşurinţă, între care şi o lovitură de la 9 metri prin Codoban, în ultimul minut.

„Cu puțină atenție, puteam evolua în sferturi, dar nu poți fi supărat pe Codoban care a jucat excelent, fiind printre remarcații acestui turneu. Îi felicit pe băieți și le mulțumesc pentru efortul făcut. Venim după o pauză de aproape un an și sper ca relaxarea să vină cât mai repede să ne putem relua activitatea. Am fost nevoiți să jucăm fără câteva piese de bază, dar, în ansamblu, sunt mulțumit”, a afirmat Spiros Baltsavias.

La AEK Oradea au jucat Răzvan Egri – Claudiu Codoban, Cristian Andor, Marius Balogh, Adrian Micaș, Andrei Ferik, Răzvan Birta, Samuel Grozav și Adrian Iova.

Competiţia a fost câştigată de campioana națională en-titre Nova Vita Târgu Mureș, care a învins în finală pe Mihu Acoperișuri Suceava, după lovituri de departajare, 3-1 (2-2).