Impactul cu liga secundă se dovedeşte nefast pentru FC Bihor, deşi în primele două etape a întâlnit adversari abordabili. După remiza albă cu Viitorul Pandurii Târgu, echipa orădeană a clacat la Buftea cu nou promovata AFC Câmpulung Muscel, scor 1-2, după un joc cu reprize diametral opuse.

 

Prima a fost controlată de roş-albaştri în faţa unui adversar modest, dar mai ambiţios, care deşi cu trei zile înainte jucase prelungiri într-un meci de Cupa României, s-a dovedit mai incisiv şi mai lucid în partea secundă, în care a reuşit să întoarcă rezultatul şi să obţină o victorie nesperată.

Aspectul jocului din prima repriză nu lăsa să se întrevadă un deznodământ nefavorabil pentru FC Bihor, chiar dacă dintr-o serie de ocazii a fructificat doar una, prin Sergiu Jurj (23) din 5 metri, după o centrare a lui Stahl, care-şi depăşise în viteză adversarul direct (0-1).

În condiţiile date, bihorenii au crezut că meciul e rezolvat şi s-au păcălit amarnic. Au ieşit deconcentraţi de la vestiare, dar chiar şi aşa Hora (57) putea încheia conturile cu muscelenii, dar a trimis pe lângă portar şi pe lângă poartă mingea trimisă neglijent de un fundaş al gazdelor! Ratarea uluitoare a căpitanului oaspeţilor i-a trezit pe musceleni şi i-a debusolat pe orădeni. Lansat de Popescu, Robert Ene (61) a ţâşnit dintre fundaşii centrali adverşi şi de la 10 metri a plasat mingea pe lângă Accinelli (1-1). Fază aproape similară în minutul 68,  cu D. Ciurea la finalizare, care l-a suprins pe portar cu un şut pe colţul scurt (2-1).

Într-un meci pe care l-au avut în mână, roş-albaştrii au alergat cu disperare spre final după egalare. În zadar, pentru că atacurile s-au dovedit precipitate, haotice şi nici schimbările nu au avut efectul dorit. Chiar şi în condiţiile lipsei de omogenitate după atâtea şi atâtea mutări în lot în această vară, FC Bihor ar fi trebuit să câştige un joc pe teren neutru cu o echipă oarecare numai prin prisma individualităţilor din lot, cu numeroase prezenţe în prima ligă. Să nu mai vorbim de condiţiile de top pentru acest nivel asigurate de conducerea clubului, îmclusiv deplasare cu avionul la joc, doar că punctele au rămas... în aer. Echipa orădeană are şansa reabilitării pe 20 august cu FC Argeş, într-un meci, însă, infinit mai greu, cu o candidată la promovare.

AFC Muscelul Câmpulung Muscel: Marian Voicu - Andrei Stelea, Vlad Gîsă, Marius Sanda (78 Robert Stănici), Mario Brumă (85 Daniel Popescu) - Ionuț Jenaru (66 Darius Ciurea), Bogdan Vasile - Ștefan Ghiță (66 Ștefan Coman) - Alexandru Enache, Alexandru Popescu, Robert Ene (78 Alexandru Longher). Antrenor: Costin Lazăr.

FC Bihor: Ricardo Garcia Accinelli - Sebastian Cucu, Ionuț Ban, Deniz Giafer, Alex Băican, Ionuț Ban - Ricardo Farcaș, Ioan Filip, Andrei Moga (78 Gelu Gitye) - Albert Stahl (63 Răzvan Gunie), Ioan Hora (85 Robert Curescu), Sergiu Jurj (63 Andreas Chirițoiu). Director tehnic: Gustavo Aragolaza.

Arbitri: Mircea Salomir (Cluj-Napoca) - la centru; Viorel Dobre (București), Cristian Voicu (Focșani). Rezervă: Feleki Gellert (Odorheiu Secuiesc) - asistenţi.

Observator arbitri: Radu Petre (București). Observator FRF: Simona Rența (Galați).