Baschetbalistele pregătite de Veres Atilla joacă astăzi, cu începere de la ora 16.30, în Sala Agronomia din Capitală, cu echipa pe care a fost cel mai aproape s-o învingă în actuala ediție de campionat.

În precedenta dispută, care a avut loc pe 24 ianuarie, la Oradea, a fost nevoie de o repriză de prelungiri pentru a fi stabilită învingătoarea. Atunci, după un prim sfert echilibrat, bihorencele au cedat inițiativa până spre jumătatea sfertului al treilea atunci când au început cursa de urmărire. Ambiția și determinarea tinerei formații bihorene au făcut ca aceasta să recupereze un deficit de 15 puncte și să fie extrem de aproape de obținerea primului succes stagional. O grabă inutilă la ultimul atac a făcut ca partida să se termine la egalitate astfel că a fost nevoie de o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei. Gazdele de atunci au cedat complet atât fizic, cât și psihic, Agronomia câștigând clar (13-2) cele 5 minute de prelungiri. Principalele evidențiate ale acelei confruntări au fost experimentata Anca Șipoș (34 de ani), autoarea a 25 de puncte plus 6 pase decisive, Mihaela Chelariu, cu 15 recuperări, de la oaspete, și Teodora Saric (17 puncte și 12 recuperări) împreună cu Ruxandra Chiș (9 pase decisive), de la amfitrioane.

Gazdele vin după două înfrângeri categorice

Așadar, jocul de astăzi din Capitală pare a fi unul abordabil pentru vizitatoare, dacă privim prin prisma precedentei confruntări, dar și a poziției din clasament a celor două echipe. Oradea deține „lanterna roșie” în Grupa valorică B, fără nicio victorie în cele 12 jocuri din faza a II-a a competiției, în timp ce Agronomia este vecina de clasament, locul al 6-lea, cu 15 puncte obținute în 13 partide. În ultimul joc de campionat, CSU a fost învinsă clar, în deplasare, de către Sirius Târgu Mureș la capătul unei partide în care cel mai mare avantaj al gazdelor a fost de 19 puncte, partida terminându-se, totuși, la o diferență rezonabilă, 49-38. În același timp, nici Agronomia nu a arătat deloc bine în ultimele două confruntări pe care le-a pierdut la cel puțin 19 puncte, cu Rapid București, vecina de clasament, și 24 de puncte, cu liderul CSM Alexandria. De menționat că ambele confruntări s-au desfășurat în deplasare. Așadar, există ceva premise pentru ca tânăra echipă pregătită de Veres Atilla să facă o figură frumoasă la fel cum s-a întâmplat în precedentul duel din sala de sport a Universității.