În şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute, Comitetul Executiv al AJF Bihor a luat mai multe hotărâri referitoare la sezonul fotbalistic următor, care, dacă nu va apare nimic neprevăzut, se va deschide în 8 august, cu Cupa României.

Campionatele de seniori vor debuta în 29 august

În primul tur al Cupei, pe 8-9 august, vor intra doar echipe din Liga a V-a. Al doilea tur şi eventualul baraj pentru Liga a IV-a este prevăzut pentru 15-16 august, iar al treilea tur, pe 22-23 august. În 7-8 noiembrie şi 14-15 noiembrie sunt programate alte două tururi din Cupa României.

Campionatele Ligii a IV-a şi a V-a vor debuta în 29-30 august, iar în 27 septembrie nu vor fi programate jocuri din cauza alegerilor locale. Conform hotărârii Comitetului Executiv al FRF, perioada de transferări va începe pe 14 iulie și se va încheia pe data de 5 octombrie.

Înscrieri între 14 şi 24 iulie

Înscrierile în competiţii se pot face în perioada 14-24 iulie. Până la termenul limită de înscriere, echipele sunt obligate să îndeplinească, în mod cumulativ trei condiţii: să depună cererea de înscriere, să plătească taxa de participare şi garanţia de 1000 lei (echipele promovate în Liga a IV-a) şi să nu aibă restanţe financiare faţă de AJF Bihor.

Două serii de Liga a IV-a

Forul fotbalistic judeţean intenţionează să structureze campionatul Ligii a IV-a pe două serii a câte zece echipe, pe criteriu geografic. "După sezonul regulat de 18 etape se va juca un turneu final pentru stabilirea echipei campioane astfel: tur-retur locul 1 din grupa A cu locul 2 din Grupa B și locul 1 din B cu locul 2 din A. Câștigătoarele jocurilor vor juca finala tot tur-retur pentru stabilirea campioanei județului. Ultimul loc din fiecare grupă va retrograda iar ocupanta penultimului loc va juca baraj cu ocupanta locului doi din Liga a V-a" se menţionează într-un comunicat al AJF Bihor. 

În ceea ce priveşte condiţiile de participare în eşalonul patru s-a renunţat la obligativitatea participării cu echipe de juniori A1 (Under 19 ani), categorie de vârstă la care se va organiza un campionat separat. Totuşi, cluburile fără reprezentare la A1, trebui să participe cu o grupă de juniori C sau D în Campionatul Judeţean la nivel juvenil, care însă nu va avea baremele de arbitraj şi observare subvenţionate. În schimb, cluburile care nu vor avea juniori A1 (U19), dar vor participa cu minim 2 grupe de juniori la categorii diferite vor avea baremul subvenționat! Forul fotbalistic judeţeam a decis să mențină regula jucătorilor U21, fiind obligatorie folosirea a doi jucători născuţi 2000 sau mai mici. De asemenea, pentru completarea vidului competiţional, s-a stabilit înfiinţarea unui Campionat Under 17.

Comitetul Executiv a mai validat echipelor promovate la Liga a IV-a, ACS Slovan Valea Cerului, Vointa Suplacu de Barcău, AS Gloria Beius, Victoria Avram Iancu (locul doi din seria 2, Unirea Roşia, nu are drept de promovare in sezonul 2019-2020) şi a stabilit modul de completare a unui loc vacant la Liga IV în cazul promovării echipei CAO 1910 în Liga III. Este vorba despre un posibil joc de baraj, pe teren neutru, între echipele Cetatea Biharia și Izvorul Cociuba Mare.

Cu acest prilej, s-a mai aprobat parteneriatul cu Universitatea Oradea pentru organizarea şi desfăşurarea  Campionatului Naţional Universitar. În altă ordine de idei, s-a mai aprobat şi schimbarea denumirii clubului Clubului Sportiv Săcueni în Asociația Club Sportiv Székelyhídi Sasok Sportklub Săcueni – CS Vulturii din Săcueni.

În fine, s-a amânat pentru proxima ședință stabilirea datei Adunării Generale a AJF Bihor din anul 2020 în funcţie de măsurile de relaxare care vor fi emise de autorităţi.