Într-o perioadă în care activitatea fotbalistică pe plan județean este blocată de aproape un an și jumătate, AJF Bihor pregătește „terenul” pentru momentul în care se vor putea relua competițiile de la toate nivelurile. Forul fotbalistic condus de Radu Bitea a semnat un parteneriat cu Decathlon.

Cel puțin un an cu Decathlon

Înțelegerea cu compania de articole sportive are o durată de un an și ar putea fi prelungită în eventualitatea în care părțile vor fi mulțumite.

Acordul a fost parafat  de președintele AJF Bihor, Radu Bitea, și Armando Bungău, director Decathlon Oradea, într-o conferință de presă desfășurată la Casa Tineretului.

„Am decis să ne unim forțele pentru a ajuta la dezvoltarea fotbalului bihorean, în special a celui juvenil. Dorința noastră comună este să atragem cât mai mulți copii spre fotbal la diversele turnee pe care le vom organiza. Important este să putem începe competițiile fotbalistice. S-au pierdut mulți copii, care fie s-au lăsat în această perioadă pandemică, fie au migrat la alte sporturi. Asta, după ce înainte de pandemia de Covid-19 s-a dublat numărul de cluburi juvenile și s-a triplat numărul copiilor legitimați în Bihor. Avem datoria de a readuce copii spre fotbal”, a afirmat Radu Bitea. Anul trecut, AJF Bihor parafase un parteneriat cu Centrul „Mara” pentru calificarea preparatorilor fizici.

”Sport accesibil pentru cât mai mulți”

În schimb, Decathlon s-a mai implicat în derularea activităților sportive la DJST Bihor, FC Universitatea Oradea sau Centrul Județean de Excelență în Box.

„Vrem să facem sportul accesibil pentru cât mai mulți și dorim să fim implicați în comunitatea locală prin acest parteneriat cu AJF Bihor. Ne bucurăm că putem susținem sportul, practic sănătatea, prin acest proiect pe care îl dorim de lungă durată”, a declarat Armando Bungău.