Conducerea Asociației Județene de Fotbal (AJF) se consultă cu echipele din Liga a IV-a și a V-a pe seama campionatelor întrerupte în 10 martie din cauza pandemiei de coronavirus. Forul fotbalistic bihorean a trimis celor 42 de grupări care activează în cele două eșaloane de seniori un chestionar cu cinci întrebări referitoare la sezonul în curs, dar și la cel viitor.

Echipelor le sunt propuse două variante pentru campionate: fie continuarea cu sistem play-off și play-out, cu un singur tur în luna iulie, fie suspendarea lor definitivă. Indiferent de decizie, însă, o eventuală continuare a campionatelor depinde de măsurile luate de autorităţile centrale și locale, dar condițiile de relaxare necesare sunt puțin probabile.

În cazul „înghețării” campionatelor, ACS CAO 1910 ar deveni campioană și participantă la barajul de promovare în Liga a III-a și se pare că nu ar retrograda nicio echipă. Membrii afiliați sunt chestionați și pe seama unui sistem competiţional 2020-2021, cu mai puţine jocuri în caz de întreruperi temporare sau definitive şi implicit cheltuieli mai reduse la nivel de cluburi.

O altă întrebare vizeză separarea campionatului Ligii a IV-a de cel de juniori U19 (A1) și dacă să rămână sau nu obligativitatea înscrierii echipelor de juniori A1 în eșalonul patru. Echipele mai trebuie să se pronunțe și asupra numărului de jucători „Under” 21 sau „Under” 20 pe care să-i alinieze la jocurile de campionat.

Reamintim că în urma deciziei FRF toate campionatele de copii şi juniori au fost anulate, astfel că nu se va declara echipă campioană pentru sezonul 2019-2020. Decizia privind jocurile din Cupa României se va corela cu hotărârea FRF.  În Bihor, competiția KO a ajuns în faza semifinalelor în care s-au calificat ACS CAO 1910 Oradea, Universitatea Oradea, Viitorul Borș și Unirea Livada.