CSM CSU Oradea a transferat un jucător american experimentat cu un CV interesant. Justin Carter, un baschetbalist polivalent, în vârstă de 35 de ani vine de la vicecampiona Croaţiei, KK Zadar, pentru care a evoluat în ultimele două sezoane, în precedentul cucerind titlul naţional şi Cupa Croaţiei.

„Originar din Maryland, înalt de 1,93 metri,  Carter a înregistrat 25 apariții în Liga Adriatică. Aici a avut medii statistice de 14.2 puncte, 5.8 recuperări, 3.4 pase decisive și 1.3 intercepții în 32 minute pe meci cu 42% la aruncările din acțiune, incluzând 34% la semicerc. De asemenea, a avut 75% la linia de pedeapsă și 17.8 la eficiență, fiind al 5-la în ierarhia individuală a indicelui de eficiență”, menţionează site-ul oficial al clubului orădean.

La nivel universitar, Carter a jucat în SUA la Compton (2006-2007), Fullerton (2007-2008), Creighton (2008-2010), după absolvire începându-şi cariera profesionistă, care a cuprins numeroase cluburi: BK Vahostav-SK Zilina (Slovacia), Vestelspor Manisa, Tire Belediye, Uşak Sportif, Galatasaray Liv Hospital și Pınar Karşıyaka (toate în Turcia), Guangdong Southern Tigers (China), Khimki Moscova (Rusia), Maccabi Kiryat Gat (Israel), BC Astana (Kazahstan), Shabab Al Ahli (Arabia Saudită), Dinamo Sassari (Italia), Chorale Roanne (Franța), Pallacanestro Varese (Italia) și KK Zadar (Croația).

Experiența baschetbalistică a lui Justin include două sezoane la nivel de Euroligă, alături de Galatasaray și Pinar, două campanii în EuroCup, două în Liga VTB și două în Liga Adriatică.

„Extrem de talentat, capabil să creeze și să finalizeze prin orice procedeu baschetbalistic, Justin Carter aduce un plus atât de experiență, cât și de potențial ofensiv pur echipei orădene. El va acoperi la pozițiile 2-3 în angrenajul formației antrenate de către Cristian Achim, având capacitatea să joace în orice alcătuire”, mai precizează site-ul www.csmoradea.ro.

Carter devine cel de-al 6-lea jucător străin din lotul lui CSM CSU Oradea pentru sezonul 2022/23, după Erick Neal, Stephen Holt, Donatas Tarolis, Nikola Markovic și Mark Ogden. Lotul de jucători îi mai cuprinde pe Tudor Gheorghe, Kris Richard, Luca Năstruț, Bobe Nicolescu, Enzo Vescan și Cătălin Baciu.