Cele două echipe orădene Crișul și CSM vor disputa, începând de astăzi și până duminică, jocurile din cadrul celui de-al treilea turneu al Superligii Naționale de polo. Cea mai aprigă confruntare a campionatului, cea dintre CSM Oradea și Steaua București, se va desfășura în ultima zi a competiției găzduite de Bazinul „Floreasca” din Capitală, de la ora 13.30 (Look Sport).

Prima formație orădeană care va intra în competiție este Crișul Oradea, aceasta urmând să înfrunte astăzi, de la ora 15.00, echipa Amefa Arad. CSM Oradea va susține prima partidă tot astăzi, dar de la ora 16.30, în compania formației Rapid București, joc care va fi televizat de Look Sport, partenerul media al evenimentului. De la declanașarea epidemiei de Covid-19 în cadrul lotului coordonat de către antrenorul Dorin Costrăș, atunci când nu mai puțin de 10 poloiști au fost găsiți infectați, care a anulat participarea la al doilea turneu al Superligii Naționale și a afectat participarea la turneul preliminar al Ligii Campionilor de la Budapesta, este pentru prima dată când deținătoarea Cupei României va putea onora competiția în efectiv complet. Poloiștii de la CSM s-au putut antrena în condiții normale după revenirea de la turneul din Capitala Ungariei. Cu toate acestea, forma sportivă nu poate fi la cote optime în condițiile în care sportivii s-au aflat în pauza totală timp de două săptămâni, perioadă obligatorie pentru refacerea după înfectarea cu noul tip de coronavirus.

 

Programare inoportună

Un alt aspect negativ scos în evidență de către staff-ul tehnic al formației orădene este programarea făcută de către Federația Română de Polo care dezavantajează CSM Oradea și Steaua București, cele două formații calificate în grupele LEN Euro Cup. Ambele echipe vor avea de disputat jocurile din cadrul competiției europene în perioada 4-6 decembrie, astfel că ar fi fost de preferat ca acestea să se pregătească în liniște pentru acest eveniment și nu să participe la un turneu din cadrul campionatului intern. Un alt inconvenient este faptul că jocurile turneului național cu numărul 3 se vor desfășura într-un bazin de dimensiuni reduse (33/14) și nu olimpice așa cum se întâmplă pe plan european. Situația este în fapt o răzbunare a federației pe echipele bucureștene, fiecare cu bazin propriu (dimensiuni olimpice la Dinamo), care au refuzat organizarea acestui turneu din cauza pandemiei.

La startul competiției din București, CSM Oradea se prezintă cu un bilanț de cinci victorii și o înfrângere după participarea la întrecerea inaugurală găzduită de orașul Focșani. După cum bine se știe, CSM Oradea nu a putut participa la cel de-al doilea turneu, desfășurat la Brașov, din cauza celor 10 infectări cu Sars Cov 2 din cadrul lotului.

Programul CSM Oradea la turneul bucureștean:

Astăzi, ora 16.30, vs Rapid București (LookSport)

Mâine, ora 10.00, vs Crișul Oradea

Mâine, ora 16.30, vs Amefa Arad

Vineri, ora 10.00, vs Politehnica Cluj-Napoca

Vineri, ora 17.30, vs Dinamo București (LookSport)

Sâmbătă, ora 17.00, vs Sportul Studențesc (LookSport)

Duminică, ora 13.30, vs Steaua București (LookSport)