Rezultatele înregistrate în sezonul competiţional trecut dar mai ales tansferurile efecutate în această vară au determinat conducerea CS Bihorul Beiuş să traseze drept obiectiv echipei de fotbal promovarea în eşalonul al treilea al fotbalului românesc.

 

Fotbaliștii de la CS Bihorul Beiuș au avut un sezon 2023-2024 de excepție, cu rezultate notabile pe ambele planuri: Campionatul Ligii a 4-a și Cupa României. Ocupantă a locului patru în playoff-ul Ligii a 4-a și câștigătoare a fazelor județeană și regională ale Cupei României, echipa beiușeană s-a calificat în primul tur al ediției 2024-2025 a celei mai importante competiții eliminatorii din fotbalul românesc, acolo unde a fost oprită de formația arădeană Gloria Lunca-Teuz Cermei, învingătoare cu 2-1, după prelungiri, în partida disputată pe 31 iulie.

Rezultatele menționate și numeroasele transferuri făcute în această perioadă lăsau de înțeles că beiușenii își propun să păstreze trendul ascendent din ultimii ani, motiv pentru care i-am solicitat un interviu directorului CS Bihorul, Silviu Odobasianu.

Pentru început, conducătorul clubului sportiv beiușean i-a enumerat pe jucătorii veniți la Bihorul: Florin Pop (34 de ani), Raul Ember (36 de ani), Adrian Micaș (36 de ani) și Laviniu Dărăban (29 de ani), toți de la CS Diosig; Marius Balogh (24 de ani), de la Crișul Sântandrei; Sebastian Oșvat (20 de ani), Lotus Băile Felix și Claudiu Bercea (18 ani), care a revenit acasă, după ce a evoluat la UTA și LPS Bihorul. Prin urmare, lotul cu care antrenorul Vlad Silaghi pregătește sezonul 2024-2025 este compus din: Bodea Flaviu și Nicolae Oreste – portari, Jurcuț Alexandru, Oșvat Sebastian, Laza Denis, Dărăban Laviniu, Degău Vlad, Copil Cristian, Tirla Răzvan, Balogh Marius, Dan Cătălin, Habakuk Cyrus, Micaș Adrian, Ember Raul, Bercea Claudiu, Bartha Ricardo, Pop Florin, Lezeu Alexandru, Ușvat Dacian, Niculuț Lucas, Fărcanea Andrei și Cornea Șerban – jucători de câmp.

Pe lângă participarea din Cupa României, beiușenii au disputat și două meciuri pregătire, terminate cu tot atâtea victorii – 2-0 cu CS Diosig și 3-2 cu Lotus Băile Felix – ambele obținute în deplasare.

Directorul Silviu Odobasianu a anunțat apoi obiectivele pentru sezonul 2024-2025: câștigarea campionatului și promovarea în Liga a 3-a, precum și repetarea performanței obținute, în acest an, în faza județeană a Cupei României. Silviu Odobasianu a mai precizat că, în condițiile lucrărilor de modernizare de la Stadionul „Francisc Matei”, Bihorul Beiuș va disputa partidele considerate „acasă” la Olcea, iar antrenamentele se vor desfășura la Mizieș și Grădinari (comuna Drăgănești), profesorul Vlad Silaghi urmând să fie asistat de antrenorii celor cinci grupe de copii și juniori: Sorin Olteanu (U11 și U12), Adrian Mihoc (U13), Marinel Rusu (U15) și George Ciobriș (U19).

La finalul dialogului nostru, Silviu Odobasianu a subliniat importanța colaborării cu echipa-fanion a județului nostru: „În baza parteneriatului semnat, în această vară, cu FC Bihor, am transferat doi copii la ei, Yanis Laslău (născut în 2011) și Rareș Pascali (n. 2012), în ambele cazuri păstrând 15 la sută din viitoarele transferuri. În plus, vom primi de la FC Bihor grila de formare, în momentul când jucătorii vor semna contracte de profesionist, la care se adaugă 4000 de lei, în bani sau în materiale sportive, conform parteneriatului”.

În prima etapă a Campionatului Ligii a 4-a, CS Bihorul Beiuș se va deplasa la Salonta, unde va juca în compania formației locale Olimpia Municipal, partida fiind programată sâmbătă, 24 august, de la ora 11.