În cel mai tare test de la finele săptămânii trecute, echipa Crișul Sântandrei a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată pe teren neutru, în județul Sălaj, în compania echipei SCM Zalău, formație care de mulți ani visează la promovarea în Liga a II-a. În schimb Lotus Băile Felix și CS Diosig s-au impus în partidele de verificare cu formații de Liga a IV-a.

Proiectul echipei de fotbal Crișul Sântandrei este unul ambițios. La primul an de la promovarea în Liga a III-a echipa alb-albastră a reușit să acceadă în playoff-ul Seriei a 10-a dovedind că performanța promovării nu a fost doar una pasageră. Acum, după o restrucurare majoră în ceea ce privește staff-ul tehnic, care s-a transferat în mare parte la FC Bihor, echpa fanion a județului, Crișul Sântadrei s-a regrupat și a adus ca antrenor principal pe Călin Cheregi, un tehnican care a demonstrat la CSM Reșița că are capacitatea de a construi o formație capabilă să acceadă în Liga a II-a.

În ultima partidă de verificare, Crișul Sântadrei s-a deplasat în județul Sălaj, la Nușfalău, acolo unde a primit replica formației SCM Zalău, o echipă care de mulți ani atacă promovarea în Liga a 2-a dar mereu tentativele ei au fost sortite eșecului. Echipa zălăuană are în staff-ul tehnic nu mai puțin de trei bihoreni, în frunte cu antrenorul principal Cristian Lupuț. Acesta este ajutat de către preparatorul fizic Sergiu Moga și antrenorul cu portarii Ioan Pap Deac. Revenind la duelul dintre cele două echipe, colege în Seria 10 a Ligii a 3-a, acesta a avut multe situații de poarta dar lipsa de concentrare la finalizare a făcut ca rezultatul final să fie doar 0-0. Călin Cheregi, antrenorul bihorenilor, s-a arătat mulțumit de presatția echipei sale la finele partidei și a scos în evidență că pe final de meci s-a bazat în teren pe nu mai puțin de 8 juniori.

Crișul Sântandrei: R. Buta (60 Ed. Nergheș) – L. Hadadea (80 Bala), Ntchinda (75 G. Ardelean), D. Stan (75 R. Pașcalău), S. Gondor, G. Cherman (75 D. Maghiar), Al. Sorian (75 P. Blăgea), A. Hosu, C. Trip (46 Bagolyi), Sg. Pop (75 Brisc), R. Popescu (65 R. Pașca). Antrenor: Călin Cheregi.

 

Lotus Băile Felix s-a impus la limită în duelul cu CAO

Tot la finele săptămânii trecute, Lotus Băile Felix a jucat în deplasare un amical în compania echipei Club Atletic Oradea. Partida a fost una extrem de specatculoasă, cu nu mai puțin de 7 goluri marcate, în ciuda căldurii insuportabile. În cele din urmă rezultatul a fost favorabil echipei de Liga a 3-a, Lotus reușind să se impună cu 4-3 după golurile marcate de către Kevin Barth 25, Daniel Duma 36 și Raul Tămaș 63, respectiv 65. Pentru „vulturii verzi” au punctat Andrei Alungi 38, Daniel Lăsconi 66 și Sebastian Zádori 68.

CAO: Al. Cherman – L. Mănoiu, Al. Panc, A. Alungi, S. Mîndrila – S. Zádori, Cr. Jurcuț – An. Șut, Á. Waritz, Sg. Ciocan – D. Lăsconi. Au mai intrat: R. Ardelean, Vl. Naghi, Ed. Tămaș, M. Joseph, K. Success, D. Guppy, Ov. Ienciu, Sz. Kincses, M. Vesa, Fl. Vesa. Antrenor: Andrei Haș.

Lotus: Ad. Barabaș – D. Sala, T. Paublusztig, Al. Pintea, M. Arsene – D. Gheban, D. Ciurcui – D. Duma, A. Chindlea, M. Negru – K. Bárth. Au mai intrat: P. Cosma – Al. Popa, A. Știubea, A. Morar, R. Tămaș, P. Avram, D. Ghiță, Cr. Urbanowski și T. Bochiș. Antrenor: Cosmin Bodea.

 

CS Diosig, test reușit la Oșorhei

Nou-promovată în eșalonul al treilea, CS Diosig și-a continuat la rândul ei perioada de pregătiri cu un joc de verificare susținut în deplasare, în compania echipei CS Oșorhei. Dacă în partida de la Paleu s-au marcat 7 goluri, același lucru s-a întâmplat și la Alaparea dar diferența de scor a fost mai mare în favoarea echipei din Diosig, pregătită de către Mădălin Popa. Așadar CS Diosig s-a impus cu 5-2 în meciul cu CS Oșorhei. Golurile echipei oaspete au fost marcate de către Robert Gergely, Cosmin Letan (penalty), Bogdan Mintaș, Pasc (un jucător nou venit în probe) și Darius Marina (penalty). Pentru gazde au înscris Adrian Negruțiu și Andrei Ferik. Până la debutul în noua ediție a Ligii a III-a, CS Diosig va mai disputa o partidă de verificare în compania echipei Univeristatea Oradea (Liga 4). Amicalul se va desfășura miercuri, 21 august, cu începere de la ora 18.00, pe terenul de la Univeristate. În schimb CS Oșorhei va susține la finele acestei săptămâni primul meci oficial, pe teren propriu, în compania echipei Foresta Tileagd, într-o partidă din campionatul Ligii a 4-a Bihor.

CS Diosig a început în formula: K. Fila – D. Mladin, C. Letan. B. Mintaș, Ed. Marina, N. Lorincz, C. Covaciu, Ad. Popa, R. Gergely, L. Nicoară și C. Roșu. După pauză a fost rulat întreg lotul de jucători. Antrenor: Mădălin Popa.

CS Oșorhei: Al. Dulău – Ș. Man, M. Gal, E. Tiponuț, S. Ungur, Cl. Copil, A. Ferik, Fl. Mintaș, D. Sfîrlea, A. Șumălan, Cr. Cigan. După pauză au mai intrat B. Hojda – V. Duma, D. Constandache, R. Bondar, A. Hadade, V. Negrutiu, Ad. Negrutiu, R. Giura, R. Mihalca. Antrenor: Răzvan Giura.