Gala „Florian Fighting Championship” de box profesionist va fi organizată la Zalău vineri, 24 mai, anul curent iar printre participanți se va regăsi și orădeanul Angelo Covaci, legitimat la CS Crișul. Județul Sălaj va găzdui în premieră un asemnea eveniment, o gală profesionistă de box care va fi televizată de SportExtra , cu începere de la ora 18:00.

Această competiție va fi organizată de către Asociația Club Sportiv Florian Fighting Sport în asociere cu arbitrul international Viorel Plosca, cel care deține și funcția de vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Box.

Clubul Sportiv Crișul Oradea va fi reprezentat de către Angelo Covaci, sportiv pregătit de către antrenorul Alexandru Jur. Pugilistul, care se va afla la cel de-al doilea meci al său într-o gală profesionistă, îl va avea ca adversar pe un boxer din Ungaria, în vârstă de 31 de ani, cu 25 de meciuri la activ. Lupta se va da în cadrul categoriei 60 kg. Angelo are până în prezent 101 meciuri disputate la amatori și doar unul la profesioniști. „Mă simt pregătit, mă aflu în vârf de formă, și sunt convins că voi obține o victorie pe cinste fiind motivat și de faptul că în această gală vor fi puse în joc și două centuri internaționale IBA. Va fi o gală de zile mari, cu 12 meciuri, cu sportivi experimentați, talentați și consacrați. Mă bucur și sunt onorat să pot lupta în această gală la care voi fi însoțit de către antrenorul meu Alexandru Jur, respectiv managerul Tarik Saidd”, a transmis Angelo Covaci.

Unul dintre invitații de onoare ai evenimentului va fi Stephane Cabrera, vicepreședintele Interanational Boxing Asociation (IBA) și totodată președintele European Boxing Union (EBU).