Baschetbaliştii orădeni au demonstat că, în acest moment, le sunt inferiori polonezilor de la Anwil. Într-o partidă contând pentru etapa a 5-a din Grupa L a FIBA Europe Cup, CSM CSU a cedat 74-66 (27-13, 14-22, 20-12, 13-19) pe terenul liderului şi astfel soarta calificării în sferturile de finală nu mai depinde doar de ei cu o singură etapă rămasă de disputat.

Deşi au deschis partida bine având primele 5 puncte marcate, orădenii au cedat ulteriror în faţa unei echipe poloneze care a speculat lipsa de atitutudine a elevilor lui Cristian Achim. Până la finele primului sfert, gazdele şi-au creat un avantaj îngrijorător (14 puncte) având în vedere dorinţa de victorie pe care se presupune cu o aveau bihorenii. Reveniţi după pauza dintre primele două sferturi, ardelenii au dat semne că au priceput indicaţiile cerute de către antrenori astfel că jocul a avut o altă desfăşurare. De la -14 puncte diferenţă cât arăta tabela de marcaj la finele primelor 10 minute s-a ajuns la -3 (38-35) în minutul 18. Din păcate însă acela a fost ultimul moment în care Oradea s-a aflat atât de aproape de un adversar pe care trebuia să îl învingă dacă îşi dorea să rămână la mâna ei în privinţa calificării, în ultima etapă. Roş-albaştrii au fost modeşti pe parcursul sfertului al treilea, jocul lor fiind foarte slab din multe puncte de vedere. În acest context, faptul că secevenţa decisivă începea de la scorul 61-47 în favoarea polonezilor era consecinţa evoluţiei dezamăgitoare avute până la acel moment. În ultimele 10 minute ale partidei, orădenii au încercat să răstoarne rezultatul dar ceea ce au reuşit să facă a fost doar limiteze proporţiile înfrângerii. Mai mult au insistat parcă exagerat cu aruncări de la distanţă când, poate, oportun ar fi fost să aleagă varianta pătrunderilor unde şansele de reuşită, teoretic, ar fi fost mai mari. Acest eşec, coroborat cu victoria categorică, 89-58, obţinută de Brose Bamberg în duelul cu Keravnos BC, fac ca ardelenii să coboare pe locul al 3-lea în Grupa L, poziţie care îi elimină din competiţie.

 

Depind şi de rezultatul celuilalt joc diin ultima etapă

Aşadar CSM CSU Oradea a ratat şansa de a depinde doar de ea în ultimul joc din Grupa L a Europe Cup care se va desfăşura miercuri, 8 februarie, de la ora 19.00, la Oradea Arena. Calificarea bihorenilor va sta şi la mâna polonezilor care vor trebui să îi învingă pe nemţii de la Brose Bamberg astfel încât trupa lui Cristian Achim, în eventualitatea unui succes cu ciprioţii de la Keravnos BC, să acceeadă în sferturile de finală. Deşi având calificarea asigurată, Anwil are totuşi o miză în ultimul ei meci. Este vorba despre clasarea pe locul I în grupa din care face parte, poziţie care i-ar asigura avantajul terenului propriu în returul sferturilor de finală ale Europe Cup dar şi, teoretic, un adversar mai accesibil în această fază a competiţiei.

Următorul joc al CSM CSU Oradea se va desfăşura sâmbătă, de la ora 17.30 (FRB TV), în Sala Trivale din Piteşti, în compania echipei FC Argeş, a 8-a clasată în Top 10, ierarhie în care bihorenii ocupă prima poziţie.

Anwil Wloclawek: Sobin 17 puncte, Nowakowski 16 (3×3), Petrasek 12 (1×3), Greene 9 (1×3), Sanders 8 (2×3), Laczynski 8 (1×3), Williams 4, Slupinski, Bojanowski, Dawdo, Lazarski. Antrenor: Przemislaw Piotr Frasunkiewicz. Asistenți: Grzegorz Kozan, Piotr Rafal Blechacz

CSM CSU Oradea: Neal 16 puncte (3×3 p), K. Richard 12 (2×3), Tarolis 9 (1×3), Holt 9 (3×3), N. Markovic 8 (2×3), Ogden Jr. 7 (1×3), Bostic 5 (1×3), Nicolescu, Baciu, T. Gheorghe. Nu au jucat: Năstruț, Vescan. Antrenor: Cristian Achim. Asistent: Radovan Markovic