Wloclawek și Oradea se vor duela într-un meci de baschet din etapa a 5-a a Grupei L din FIBA Europe Cup care va decide în mare măsură dacă bihorenii vor rămâne la mâna lor în ceea ce privește calificarea în sferturile de finală ale competiției. Partida se va desfășura miercuri, 1 februarie, de la ora 19.30, la Hala Mistrzow din Wloclawek.

Formația poloneză a traversat o perioadă neagră din punct de vedere al formei sportive pierzând 6 meciuri la rând în campionatul intern dar acum pare să iasă din acea pasă proastă iar o dovadă în acest sens sunt ultimele două jocuri pe care le-a câștigat. În ultima partidă, disputată în campionatul intern, Anwil s-a impus 91-82 pe terenul liderului și totodată reprezentanta Poloniei în Eurocup, echipa Slask Wroclaw. În penultimul joc, în FIBA Europe Cup, polonezii de la Anwil s-au impus în deplasare, scor 78-65 cu ciprioții de la Keravnos BC. Sfertul al treilea al acestei partide a fost decisiv în economia rezultatului final, polonezii câștigând acel parțial la 15 puncte diferență, scor 27-12. Principalul marcator a fost atunci americanul P. E. Greene, autorul a 17 puncte. Polonezii se află în fruntea ierarhiei în Grupa L cu 7 puncte adunate după 3 succese și doar un eșec. Pe teren propriu, Wloclawek a cedat în ultimele două jocuri susținute în campionatul intern, în ultimul chiar la 11 puncte diferență în fața unei echipe aflate în subsolul primei divizii din Polonia. La ultimul meci disputat, Anwil a fost lipsită de serviciile lui Lee Moore, principalul creator și unul dintre cei mai eficienți jucători din lotul echipei antrenate de Przemyslaw Frasunkiewicz. Anwil l-a anunțat recent pe Victor Sanders, care a început sezonul la U-BT Cluj-Napoca și care acum va evolua în Polonia.

Formă sportivă deosebită pentru bihoreni

Bihorenii se vor afla față în față cu echipa care le-a administrat primul eșec în Oradea Arena. Forma sportivă în care aceștia se află este extraordinară, roș-albaștrii pierzând doar două jocuri din ultimele 23 disputate. Foarte adevărat însă că ambele eșecuri au fost contabilizate tocmai în fața unor echipe angrenate în FIBA Europe Cup, Keravnos și Anwil. Bihorenii vin după un succes facil obținut pe plan intern, 90-49 cu Laguna București, un adversar care a fost mai mult un partener de antrenament decât un oponent putenic care să le ridice probleme. În Europe Cup, CSM CSU a obținut un succes de răsunet învingând din nou pe Brose Bamberg, renumita echipă germană. Partida s-a terminat 95-84 pentru ardeleni și a fost controlată în cea mai mare parte de către elevii lui Cristian Achim. Lituanianul Donatas Tarolis a fost de neoprit, el marcând atunci 27 de puncte pentru orădeni. În ierarhia Grupei L din FIBA Europe Cup, Oradea ocupă locul al doilea, la egalitate de puncte cu Brose Bamberg, a treia clasată, fiecare dintre cele două formații având la activ câte 2 victorii și 2 înfrângeri. În ceea ce privește jocurile susținute în deplasare, Oradea a câștigat 10 din ultimele 11 confruntări.

Josh Bosticc are drept de joc cu Anwil

Singura absență a orădenilor pentru acest meci este americanul Justin Carter, cel care va sta o perioadă mai lungă departe de teren după ce a suferit o operație la un genunchi. Din acest motiv bihorenii au transferat un alt american, pe Josh Bostic, care vine tocmai de la Anwil. Acesta va avea drept de joc în meciul disputat împotriva fostei sale echipe.

Au pierdut categoric în tur

Un singur meci direct este consemnat între cele două formații. Este vorba despre manșa tur câștigată clar de polonezi, 91-73, la Oradea Arena. După un prim sfert adjudecat de bihoreni, Anwil a revenit și, datorită unui procentaj remarcabil la aruncările din afara semicercului, a reușit să se distanțeze constant pe tabela de marcaj. Principalii jucători ai acelui meci au fost N. Markovic și M. Ogden, cu câte 18 puncte marcate pentru CSM CSU, și Josh Bostic, actualul jucător al orădenilor, și P. E. Greene, cu câte 17 puncte înscrise pentru Anwil. În cazul în care va pierde în Polonia, CSM CSU Oradea va depinde de rezultatele celor de la Brose Bamberg pentru a spera la calificare. Cu o victorie pe terenul lui Anwil, echipa lui Cristian Achim va fi la mâna ei în ultima rundă, în timp ce un succes la mai mult de 18 puncte diferență le-ar da bihorenilor posibilitatea să câștige grupa, iar asta ar reprezenta avantajul terenului propriu în sferturile de finală ale Europe Cup unde se va juca în sistem tur-retur. Așadar, dacă își doresc să depindă doar de ei, orădenii trebuie să câștige în Polonia.