Cu toate că selecționata tricoloră este dată ca favorită certă de către casele de pariuri sportive, jocul din Armenia, din preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor nu se anunță deloc ușor. Partida se va desfășura la Erevan astăzi, cu începere de la ora 19.00 (PRO X).

Selecționata Armeniei are la cârmă, din primăvara anului trecut, un tehnician spaniol care în cariera sa a antrenat echipe cu nume din fotbalul iberic precum Sevilla, Deportivo La Coruna, Athletic Bilbao sau Osasuna Pamplona. De la instalarea acestuia, Armenia a susținut 7 partide și niciodată nu a ieșit învinsă de pe dreptunghiul verde. Printre selecționatele bătute s-au numărat echipe precum Estonia, Georgia, Macedonia sau, cel mai recent, Islanda. Cu un asemenea bilanț, selecționerul Joaquin Caparros a fost elogiat de către presa spaniolă fiind considerat un adevărat miracol. Mirel Rădoi a luat deja pulsul viitorului adversar și a declarat că, deși echipa sa pornește ca favorită, naționala României va avea destule probleme la Erevan. Cota Armeniei pentru un eventual succes este de 4,30, în timp ce Chiricheș și compania au cotă 1,90 pentru o posibilă victorie. În ciuda formei sportive excelente pe care armenii o traversează, aceștia nu sunt deloc văzuți cu șanse reale în fața tricolorilor, asta și din cauză că niciodată în istorie România nu a pierdut în fața acestei selecționate. În cele 5 dueluri directe, tricolorii s-au impus de 4 ori, un singur meci terminându-se la egalitate, 1-1 pe 17 noiembrie 2004. România trebuie să câștige la Erevan dacă își dorește să păstreze intacte șansele pentru ocuparea locului al doilea în Grupa J. În acest moment, tricolorii ocupă doar locul al 4-lea după eșecul 1-0 cu Germania, în timp ce Armenia este a doua ca urmare a succeselor 1-0, în deplasare, cu Liechtenstein, și 2-0, acasă, cu Islanda.

Tot astăzi, dar de la ora 21.45 se dispută și celelalte două jocuri din cadrul acestei grupe: Germania - Macedonia și Liechtenstein - Islanda.

Clasamentul Grupei J, după 2 etape disputate, arată astfel:

1. Germania - 6 puncte

2. Armenia - 6p

3. Macedonia - 3p

4. România - 3p

5. Islanda - 0p

6. Liechtenstein - 0p.