Stadion: Olcea

Spectatori: aproximativ 150

Marcatori: Steop 33, Ciocan 40 / Jurcă 53

AS Olcea: Fleștea - Țirban, Popa, Mateoc, Herman, Vesa, B.Toma (29 R. Toma, 87 Mihuț), Ciocan (64 Fl. Ile), Huț, I. Ile (46 Bacestz), Steop.

Antrenor: Sorin Cearnău.

Biharea: Plisco - Botan, T. Rădac, A. Varga, Bilan, Sime, Bulcău (46 Creț), Goț, P. Varga, A. Sabău, Jurcă (81 M. Micula).

Manager sportiv: Ioan „Ness” Porge

Arbitri: Andrei Pirtea, la centru - asistat de Georgiana Goga și Emilia Negruț.

Observator AJF: Marian Florin.

Revelația Ligii a V-a - Seria Sud, AS Olcea, continuă ritmul bun din startul actualului sezon obținând a treia victorie consecutivă, iar entuziasmul jucătorilor a „molipsit” și localnicii, prezenți în număr destul de mare la stadion pentru a-și încuraja favoriții.

Dacă prin evoluția echipei, care a obținut a treia victorie consecutivă, putem spune că la Olcea, în acest moment, domină elementul surpriză, putem afirma, fără teama de a greși, că aici fotbalul, revenit într-un mod organizat după 24 de ani, este foarte iubit. Stau „mărturie” faptul că stadionul este pus la „patru ace” (binențeles păstrând proporțiile ligii în care echipa evoluează), tribuna modernă fiind bine populată, iar vestiarele bine puse la punct, în care domnește curățenia, dar și facilitățile. Dacă mai amintim că fondul sonor a fost bine „poluat” de o stație de amplificare, atunci avem o privire de ansamblu care face multă cinste celor care se ocupă de destinele echipei.

Moment de reculegere

Înaintea loviturii de începere a meciului a fost ținut un moment de reculegere în memoria celui care a fost Radu Mircea Coste, alintat „Conti”, fondatorul echipei AS Padișul Bihorul Gurani, plecat prea devreme la cele veșnice. Dumnezeu să-l ierte, iar familiei îi dorim multă putere să poată trece peste aceste clipe deosebit de grele.

Remiza ar fi fost echitabilă

De multe ori se spune că „norocul face parte din joc”, iar acest adevăr s-a confirmat și la Olcea unde, pe final de meci, mai precis la lovitura liberă de la 17 metri executată de Goț (83), bara transversală s-a opus golului egalizator, un rezultat care ar fi fost mai conform cu realitatea din teren. Golurile gazdelor marcate de Steop (33) și Ciocan (40) au venit în urma unor grave greșeli în propriul careu a fundașilor vășcăuani, în timp ce reușita oaspeților, Jurcă (53), a avut același... scenariu, în celălalt careu. Partida a fost una foarte echilibrată, iar dacă elementul spectacular a fost unul destul de șters, s-a putut remarca voința de luptă a celor din teren, una însă în care a dominat fair-play-ul, la care a participat din plin și brigada, mixtă, de arbitri care a dat dovadă de profesionalism.

De pe Arena Națională la Olcea

La acest meci a participat și fostul internațional de fotbal, vășcăuanul Sandu Boc, fost vicepreședinte a Ligii Profesioniste de Fotbal, care a făcut un adevărat tur de forță să fie prezent la Olcea, după ce sâmbătă seara a fost prezent pe Arena Națională la meciul din prima ligă dintre FCSB și Academica Clinceni. A fost repede reperat de localnici, iar câțiva microbiști mai îndrăzneți au intrat în dialog cu acesta punându-i tot felul de întrebări, evident, subiectul fiind „Maria Sa” fotbalul. Sandu Boc a fost deosebit de amabil, lucru remarcat și de Flore Bocșe și Sorin Alexandru Ciocluț, primarul, respectiv viceprimarul comunei Olcea, prezenți să-și susțină favoriții, ca și primarul orașului Vașcău, Florin Porge, un mare iubitor, dar și susținător, al fotbalului din orașul de sub Apuseni.

Gazde deosebit de ospitaliere

Se spune că fotbalul creează, dar mai ales păstrează, prietenii, iar la Olcea acest fapt a fost unul mai mult decât confirmat, deoarece la finalul partidei Flore Bocșe și Sorin Alexandru Ciocluț au invitat echipa adversă la o masă comună alături de echipa locală.  Au fost momente deosebite între jucători, care, practic, au reușit să se cunoască mai bine, dar și să discute despre disciplina sportivă care îi unește, fotbalul. Locația aleasă a fost la balta Bogdycos, din Călacea, administrată de Bujor Irimie, iar buna atmosferă a fost întreținută de „Gigi”, un personaj plin de bună dispoziție, dar mai ales plin de umor. A fost nu doar o întâlnire de fotbal, a fost practic o întâlnire în care a domnit spirtul de sportivitate și de bun simț, unul care ar trebui să se regăsească pe toate arenele sportive, indiferent de liga în care se desfășoară acel meci. Un sincer bravo celor care au contribuit la o zi în care sportul a ieșit câștigător, sub toate aspectele.