Stadion: Poieni de Jos

Spectatori: 113

Marcatori: Dorin Dinș 34, 86 (11m), George Țirban 58 / Dacian Ușvat 1, 27, Laviniu Dărăban 21, Alexandru Lezeu 23, Florin Pop 37, Răzvan Tirla 56

Cartonașe galbene: Diniș / Micaș, Copil, Habakuk

Zorile: Indrei (46 Pirtea)  – Miklo, Szatmari, C. Degău, Boros, Țirban, Bălan (52 R. Popa), G. Popa, Tirla, Ciuciu, Diniș.

Antrenori: Remus Indrei și Ioan Horge.

Bihorul: Nicolae – Jurcuț, Laza, Dărăban, V. Degău, Ușvat (60 Habakuk), Ember (60 Niculuț), Nicaș, Lezeu (46 Tirla), Copil (60 Bartha), Pop.

Antrenor: Vlad Silaghi.

Arbitri: Laurențiu Pentek, la centru – Alex Bogdănel și Diana Ilie, asistenți.

Observator AJF: Valer Durdeu.

Asistența medicală: Anca Redac.

Unul dintre meciurile interesante din cadrul sferturilor de finală ale fazei județene a Cupei României s-a disputat la Poieni de Jos între laureata ediției trecute, CS Bihorul Beiuș, și liderul la zi din Liga a V-a, AS Zorile Buntești, la sfârșitul căruia am consemnat finalul de drum pentru echipa gazdă în imprevizibila competiție KO.

Dacă în precedentele meciuri bunteștenii au reușit trei victorii care i-au propulsat până în această fază a Cupei României, de data aceasta au trebuit să se recunoască învinși în fața liderului din Liga a IV-a, CS Bihorul Beiuș, o garnitură foarte solidă, care în actuala ediție de campionat are planuri mari, atât câștigarea campionatului, cât și promovarea în Liga a III-a. Partida a început cum nu se poate mai bine pentru beiușeni care au deschis scorul, 0-1, după numai câteva secunde de joc prin Dacian Ușvat (1) cu un șut de la aproximativ 30 de metri care l-a derutat pe Indrei. Bunteștenii au ripostat prin I. Ciuciu (13) dar șutul, destul de puternic, a fost parat de Nicolae, în timp ce, la cealaltă poartă, Indrei a avut un reflex uimitor la execuția lui Micaș (15) din interiorul careului mare. În doar câteva minute scorul a luat proporții, 0-4, prin reușitele lui Laviniu Dărăban (21), Alexandru Lezeu (23) și Dacian Ușvat (27), după care gazdele au reușit să reducă din handicap, 1-4, prin Dorin Diniș (34) în urma unei faze excelent realizată de Ciuciu. Scorul la pauză, 1-5, a fost fixat de Florin Pop (37). Bunteștenii au pornit cu multă ambiție în partea a doua a jocului, însă după ratările lui Diniș (49) și Țirban (51) tot oaspeții au înscris, 1-6, printr-o lovitură splendidă de cap reușită Răzvan Tirla (56), pentru ca, imediat, prin același procedeu, plasa oaspeților a fost scuturată, 2-6,  de golul lui George Țirban (58). La adăpostul unui avantaj consistent beiușenii nu au mai forțat, în timp ce gazdele au avut, de câteva ori, șansa golului prin Iosif Ciuciu (65, 69) și Robert Popa (73) a cărui „trasor” senzațional a fost respins, în extremis, de Nicolae cu o superbă paradă. Scorul meciului, 3-6, a fost a fost fixat de golgheterul echipei, Dorin Diniș (86) din lovitură de pedeapsă, just acordată de centralul Laurențiu Pentek, care, împreună cu cei doi asistenți, a avut o prestație excelentă. Astfel, drumul gazdelor în competiția KO a luat sfârșit, însă, în ciuda acestui eșec, bunteștenii au satisfacția unui parcurs destul de bun, încheiat chiar cu o „victorie” în repriza a doua în fața beiușenilor.

 

S-au stabilit toate semifinalistele

Celelalte rezultate înregistrate în faza sferturilor de finală ale Cupei României – faza județeană - au fost: CSC Nojorid Livada – Crișul Aleșd 0-3 (0-0), Transilvania Academy – Foresta Tileagd 7-2 (5-0) și Victoria Avram Iancu – Club Ateltic Oradea 1-6 (0-1). Așadar în semifinalele competiției s-au calificat echipele Bihorul Beiuș, Crișul Aleșd, Transilvania Academy și CAO.