Prima ședniță de pregătire s-a desfășurat în cursul zilei de vineri atunci când, sub supravegherea întregului staff tehnic dar și a conducerii clubului, 8 dintre cei 9 sportivi prezenți la reunire au făcut reacomodarea la efort. În următoarele 10 zile, baschetbaliștii vor efectua antrenamente fizice.

Așa cum se întâmplă aproape de fiecare dată, reunirea echipei s-a făcut în efectiv redus. De la prima ședință de antrenament au absentat motivat Sean Denison, Arturas Valeika, Kris Richard, Vaidas Kariniauskas și Bogdan Nicolescu, cei prezenți fiind următorii: Laci Lazar, Mihai Gavrilă, Darius Meluț, Tudor Fometescu, Eduard Petrescu, Giordan Watson, Sean Barnette și Muhamed Pasalic. Cu toate că a fost și el de față, Bogdan Țîbîrnă doar i-a privit pe colegii săi la primul antrenament. Pivotul a suferit recent o operație la genunchi, revenirea lui fiind preconizată pentru începutul anului 2019. Sportivii au efectuat un scurt antrenament efectuând câteva ture de alergare pe pista de zgură din incinta bazei „Antonio Alexe”. Ședința a fost condusă de preparatorul fizic Marius Marinău. La reunire a fost prezent și Șerban Sere, directorul CSM Oradea ținând un discurs în cadrul căruia le-a comunicat jucătorilor care sunt așteptările de la ei în viitorul sezon competițional. În cele 10 zile de pregătire fizică, baschetbaliștii vor alerga pe pista de zgură de la Arena „Antonio Alexe”, în Băile Felix, pe Stadionul „Iuliu Bodola” și vor lucra în sala de forță de la „Antonio Alexe”. Ședințele de antrenament vor fi mixate cu sesiuni de recuperare, iar lucrul cu mingea va fi introdus în program treptat, după această perioadă. Primul joc de pregătire se va disputa pe 29 august în compania echipei maghiare Szedeak Szeged.

Tudor Fometescu și Edward Petrescu, contracte pe 4 ani

După cum am menționat mai sus, la reunire au fost prezenți și tinerii jucători Tudor Fometescu și Edward Petrescu, ambii fiind eligibili pentru respectatrea regulii U23. Acești doi sportivi au fost mulți ani colegi la nivel juvenil și au semnat cu CSM Oradea contracte valabile pentru următorii patru ani. Dacă Fometescu a evoluat și în sezonul trecut pentru CSM Oradea, Edward Petrescu se află la primul angajament cu echipa leilor roșii, el venind de la CSU Sibiu.Petrescu măsoară 2.01 metri și evoluează la poziția 3. Edi a bifat cinci prezențe în LNBM cu medii statistice de 2.6 puncte și 3.6 recuperări pentru 4.0 la eficiență în aproape opt minute pe partidă. Originar din București, Petrescu a fost format de ACS 4Sports. Alături de această echipă, unde a fost coleg cu Tudor Fometescu, el a fost campion al României la U16 în 2015, respectiv la U18 doi ani mai târziu.

Țîbîrnă și Meluț completează lotul

Pivotul de 27 de ani și 2,10 m înălțime își continuă cariera de jucător la CSM CSU Oradea. Acesta va abesnta însă în prima parte a sezonului deoarece este nevoit să urmeze o perioada de recuperare după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi ca urmare a unei accidentări suferite în meciul al treilea al finalei cu Steaua București. Pivotul a venit la Oradea în cursul sezonului 2011-2012 și are deja peste 200 de jocuri în tricoul roș-albastru. „În ultimii ani Țîbîrnă a experientat cele mai negative momente pe care le poate suporta un jucător de baschet. El a suferit trei accidentări grave la cei doi genunchi, ambii necesitând intervenții chirurgicale. Acestea au implicat ratarea în întregime a sezonului 2014/15, respectiv patru luni din sezonul 2015/16. Ultima sa accidentare l-a ținut departe de teren în Meciul 4, ultimul al finalei LNBM din sezonul 2017/18”, menționează site-ul oficial al clubului. Echipa de baschet masculin continuă colaborarea și cu Darius Meluț, sportivul de 19 ani fiind născut și crescut baschetbalistic în Oradea. El este un jucător care se potrivește regulii jucătorului tânăr autohton (sub 23 ani). „Așadar, CSM CSU Oradea va miza pe trei jucători ai generației 1999 în sezonul următor. Ceilalți doi sunt Tudor Fometescu și Edward Petrescu. Ei pot evolua în calitate de autohtoni sub 23 ani în Liga Națională și Cupa României. Reamintim că în lotul CSM-ului se află Bobe Nicolescu, component al echipei naționale de seniori a României. El este născut în anul 1997 și mai are două sezoane în care poate evolua ca jucător U23”, mai arată site-ul CSM Oradea.