Așa cum era de așteptat, FC Bihor a realizat norma obișnuită de goluri și pe terenul antepenultimei clasate din seria 8 a Ligii a III-a, Avântul Periam, cu câte două pe repriză (4-0). Roș-albaștrii sunt singurii neînvinși din acest eșalon, cu 100 de echipe la start!

 

Pe un teren greu, mai solicitant decât adversarul, FC Bihor a deschis seria golurilor repede, dintr-o lovitură de la 11 metri obținută de Chitaș și transformată de Ioviță (10, 1-0). Plusul valoric al roș-albaștrilor a fost concretizat peste zece minute de golgeterul Sergiu Jurj, care a finalizat din 6 metri mingea centrată de Stoian (2-0). Scorul a luat proporții în repriza secundă. Chiar în debutul acesteia, juniorul Andrei Moga (49) a marcat al treilea său gol stagional cu o lovitură de cap după un corner executat de Calugher (3-0). După o serie de ocazii singur cu portarul irosite de Calugher, Chitaș și Ban, care l-au remarcat pe Victor Gârlea-Domondi, Marius Hosu (80) a stabilit rezultatul final (4-0) cu un șut din opt metri, bară-gol.

„A fost un joc la discreţia noastră. Am început foarte bine, ne-am creat destul de multe ocazii, am înscris, am intrat la vestiar cu 2-0, iar în repriza a doua a fost o singură echipă care şi-a etalat jocul. Chiar dacă a fost un teren foarte, foarte greu, am etalat un joc destul de sigur şi eficient. Am înscris câte patru goluri la ultimele jocuri pentru că ne antrenăm pentru acest lucru, suntem serioşi, tratăm fiecare meci foarte atent şi responsabil. Începem să fim mult mai atenţi, mult mai concentraţi, chiar dacă şi acum, ca şi la celelalte jocuri, ne-am creat şi alte ocazii mari de gol şi nu am înscris, dar important este că dezvoltăm jocul, îl ducem în jumătatea adversă, punem presiune pe adversar şi marcăm”, a declarat  antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

Avântul: Victor Gârlea-Domondi – Rareş Mureşan, Ovidiu Oancia (71 Victor Toma), Lucas Baeram (53 Gabi Mânecan), Angelo Olteanu, Andrei Viasu (53 Cătălin Filip), Valeriu Mager, Armand Popescu, Raul Ştefanciuc, Sebastian Budur (71 Raul Gălăţan), Alexandru Baranyi (32 Ovidiu Prata). Antrenor: Adrian Leuca.

FC Bihor: Mihai Pînzariu – Răzvan Gunie, Ricardo Farcaş, Loren Ioviţă, Alexandru Stoian – Vadim Calugher (75 Alexandru Sorian), Bogdan Vasile (75 George Cherman) – Ionuţ Ban (63 Călin Jurj), Andrei Moga (77 Andrei Chindlea), Florin Chitaş – Sergiu Jurj (77 Marius Hosu). Antrenor: Florin Farcaş.

Arbitri: Mircea Ardelean – la centru; Sebastian Pantea şi Andrei Pîslaru (toţi din Arad) - asistenți. Observatori FRF: Nicușor Florin Știube (Reșița), Vasile Filon Mărginean (Alba Iulia).

A fost ultimul joc de campionat din acest an pentru FC Bihor, care în primăvară, înainte de play-off, mai are de disputat trei partide din sezonul regulat, cu ACB Ineu şi Progresul Pecica, acasă, și cu Gloria Lunca-Teuz Cermei, în deplasare. Până atunci, orădenii joacă miercuri, de la ora 14.00, în ultima etapă din grupele Cupei României, în deplasare cu SCM Zalău, liderul Seriei a 10-a.