Campioana Bihorului, ACS CAO 1910 Oradea, îşi află astăzi adversarele de la barajul pentru promovare în Liga a III-a. Tragerea la sorţi are loc la Casa Fotbalului cu începere de la ora 12.00.

O jumătate de oră mai devreme este prevăzută tragerea la sorți a ordinii meciurilor de baraj pentru Liga a II-a. Ambele evenimente vor fi transmise în direct pe Facebook FRF și YouTube FRF TV.

Pentru barajul de promovare în Liga a III-a, programat în perioada 1-9 august, pe terenuri neutre, vor fi alcătuite 14 mini-grupe a câte trei campioane judeţene declarate de AJF/AMFB. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două formaţii din mini-serie. Câştigătoarea fiecărei mini-grupe de baraj va primi dreptul de a evolua în ediţia 2020/2021 a Ligii a III-a. „Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă din cadrul barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă. Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele din cadrul barajul de promovare în Liga 3”, se menţionează pe site-ul frf.ro.

Cele două adversare ale reprezentantei Bihorului vor fi alese dintre campioanele Regiunii 2, Nord-Vest: Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj.

Componenţa regiunilor administrative:

Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui

Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj

Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu

Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi

Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa

Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova

Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea

În jocurile de baraj nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori, a jucătorilor U19 sau a jucătorilor U21.

Cluburile cu echipe participante la jocurile de baraj sunt obligate să achite AJF-ului la care sunt afiliate, până la data de 29 iulie 2020, suma de 3.000 lei, reprezentând cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor. Nerespectarea acestei obligaţii conduce la neprogramarea echipei clubului în cauză la jocul de baraj și la pierderea jocului prin forfeit.

În ceea ce priveşte promovarea în Liga a II-a, s-a stabilit că echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte vor accede în eşalonul superior.

În condiţiile date, cluburile CS Aerostar Bacău (seria 1) şi U Craiova 1948 SA (seria 4) au promovat, iar pentru stabilirea promovatelor din celelalte trei serii se vor disputa baraje în dublă manşă între ocupantele locurilor 1 şi 2.

Seria 2: AFC Unirea 04 Slobozia - Mostiştea Ulmu

Seria 3: AFC Progresul 1944 Spartac - CSM Slatina

Seria 5: ACS Fotbal Comuna Recea - CS Minaur Baia Mare

Pentru stabilirea ordinii de disputare a partidelor se va efectua o tragere la sorţi.