CSM CSU Oradea va susţine în propria arenă, duminică şi luni, două partide contând pentru Turneul 11 al Ligii Naţionale de baschet masculin. În prima, bihorenii vor înfrunta CSO Voluntari, echipă care a câştigat precedentele două dueluri din actualul sezon, cel din urmă eşec fiind unul foarte dureros, în finala Cupei României.

La turneul de la Oradea vor mai participa echipele Athletic Constanţa şi SCM Timişoara. Deşi, privind clasamentul, putem spune că CSM CSU are şansa a doua în faţa echipei ilfovene care ocupă locul al doilea, cu un bilanţ de 15 victorii şi 5 înfrângeri. Partida, care va fi un prilej perfect de revanşă pentru bihoreni, se va desfăşura duminică, de la ora 20.15, şi va fi transmisă în direct de către Digi Sport, Look Sport şi FRB TV. Cu patru jocuri mai puţin disputate, CSM CSU Oradea ocupă locul al 7-lea cu 11 succese şi 5 eşecuri. Forma sportivă arătată în jocurile din campionat ne arată că CSO Voluntari porneşte cu prima şansă. Echipa lui Vlad Moldoveanu vine în oraşul de pe Crişul Repede având 5 victorii consecutive la activ faţă de bihoreni care au contabilizat 2 înfrângeri şi 3 victorii. Statistica acestui sezon ne arată că aceste două echipe au aproximativ aceleaşi cifre astfel că un ingredient major în stabilirea învingătoarei va fi detrminarea. În meciul tur, CSO Voluntari s-a impus cu 79-74 la capătul unei partide în care s-a evidenţiat Anthony Hickey, autorul a 24 de puncte şi 6 pase decisive. Un joc foarte bun pentru ardeleni a făcut de asemenea Nikola Markovic, marcatorul a 25 de puncte. A doua înfrângere şi, evident, cea mai dureroasă, a fost cea din finala Cupei, 72-65 pentru ilfoveni care au revenit incredibil de la scorul de 18-0 pentru CSM CSU Oradea. Aşadar roş-albaştrii au toate motivele să demonstreze că nu aceea este valoarea unei echipe care s-a calificat în semifinalele Europe Cup în acest sezon.

Teoretic, o formalitate cu Athletic Constanţa

În cel de-a doilea joc din Arena Antonio Alexe, CSM CSU va înfrunta luni, de la ora 19.00 (Digi Sport, Look Sport 3 şi FRB TV), pe Athletic Constanţa, a 12-a clasată (din 14). Cu un bilanţ de 2 succese şi 18 înfrângeri, echipa de la malul mării nu le poate pune probleme bihorenilor care pot conta din start pe cele 2 puncte atribuite la victorie. „Toți participanții la acest turneu vor fi supuși unui nou set de testări pentru a se stabili dacă aceștia corespund din punct de vedere epidemiologic, urmând că echipele și oficialii să intre în bula epidemiologică de la Oradea în cursul zilei de sâmbătă (10.04)”, informează clubul bihorean. Accesul publicului la meciuri nu este permis din cauza restricțiilor impuse de autorități.