CSM CSU Oradea a obţinut organizarea turneului FIBA Europe Cup în care îşi joacă şansa calificării în fazele superioare ale competiţiei. Întrecerea se va desfăşura în Arena „Antonio Alexe”, în perioada 23-25 martie, anul curent.

Veste excelentă pentru baschetul orădean care a reuşit să obţină atribuirea organizării unuia dintre cele 4 turnee din fazele playoff-ul FIBA Europe Cup. Cele patru formaţii participante la turneul din oraşul de pe Crişul Repede sunt CSM CSU Oradea, CSU Sibiu, Reggio Emilia (Italia) şi BC Dnipro (Ucraina), iar acestea îşi vor disputa singurul loc calificant în semifinale. Cele patru formaţii vor intra în „bula epidemiologică” pe data de 21 martie, urmând ca tot atunci să fie făcut setul de teste Covid 19. „În conformitate cu regulamentul în vigoare, protocoalele epidemiologice și restricțiile existente, organizarea unui astfel de eveniment internațional este o provocare și constituie o încercare de natură administrativă și organizatorică. Cu toate acestea, conștienți de faptul că activitatea sportivă trebuie să continue în pofida vremurilor tot mai dificile pe care le parcurgem, clubul orădean va face toate eforturile pentru a găzdui în cele mai bune condiții acest eveniment. Conform caietului de sarcini, echipele și oficialii participanți la acest eveniment vor fi găzduiți în aceeași locație. Aici se va petrece întreaga perioadă în cadrul acestui turneu, toate delegațiile urmând să facă intrarea în data de 21 martie. Va urma un set de teste Covid 19, iar în funcție de rezultatele acestora se va acționa în continuare, urmând a se permite participarea la antrenamente și meciuri, sau, după caz, la retestare și eventuale măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii Covid 19”, informează site-ul CSM Oradea. Baschetbaliştii bihoreni au obţinut calificarea în această fază a competiţiei la finele turneului de la Istanbul beneficiind de jocul rezultatelor.

 

Cele trei jocuri de la Oradea se vor desfăşura după următorul program:

Marţi, 23 martie - optimi de finală: CSU Sibiu - Reggio Emilia şi CSM CSU Oradea - BC Dnipro

Joi, 25 martie - sferturi de finală: duel între învingătorele din optimile turneului orădean

Aşadar, cele două echipe care pierd în optimile de finală sunt automat eliminate din competiţie fiind nevoite să părăsească în cel mai scurt timp bula epidemiologică conform regulamentului stabilit de FIBA Europe. Câştigătoarea jocului din sferturile de finală îşi asigură singurul bilet calificant în Final Four-ul competiţiei. În prezent, normele sanitare în vigoare nu permit accesul spectatorilor în tribune. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă situaţia va rămâne la fel şi la momentul disputării turneului din Arena Antonio Alexe. În acest moment se ştie cu certitudine că jocurile vor putea fi urmărite în mediul online, pe platforma YouTube a FIBA Europe, urmând să vă aducem la cunoştinţă într-o ediţie viitoare dacă se va lua decizia televizării evenimentului.

Aşadar, Oradea va avea avantajul terenului propriu în tentativa de a face performanţă în FIBA Europe Cup, cea de-a patra competiţie ca nivel valoric din baschetul masculin european.