CSM CSU Oradea dispută astăzi şi mâine primele două partide în Liga Naţională după performanţa reuşită în Europe Cup, aceea de a se califica în semifinalele competiţiei. Roş-albaştrii vor înfrunta astăzi, de la ora 17.00 (Digi Sport) pe CSU Sibiu, a doua clasată, şi mâine, de la ora 19.00 (FRB TV pe YouTube), pe BCM U Piteşti, a 4-a în ierarhia LNBM.

Dacă prezenţa la ultimul turneu al Ligii Naţionale, cel de la Timişoara, nu a fost posibilă după ce doi baschetbalişti din cadrul lotului au fost descoperiţi pozitivi la Covid 19, de această dată, testele efectuate nu au găsit nicio problemă de acest gen în rândul colectivului CSM CSU Oradea. Cu toate acestea, staff-ul tehnic a decis ca Ramone Moore şi Edward Petrescu să nu facă deplasarea pentru aceste partide.

Au de luat o revanşă cu CSU Sibiu

Primul adversar din cadrul Turneului 10 al Ligii Naţionale care se va desfăşura la Piteşti va fi CSU Sibiu, a doua clasată. Cele 8 poziţii care despart cele două echipe în ierarhia LNBM nu sunt conforme cu valoarea celor două formaţii, orădenii având cu 4 jocuri mai puţin disputate. Cu toate acestea, Sibiul a suferit doar 2 înfrângeri în actuala stagiune faţă de cele 4 contabilizate de bihoreni. Sibiul are în prezent cel mai bun atac al campionatului cu peste 90 de puncte marcate pe meci, dar şi cei mai buni recuperatori care au reuşit peste 40 de astfel de procedee pe meci. Aşadar, având în vedere şi înfrângerea din precedenta confruntare directă (87-91), CSM CSU trebuie să se întrebuinţeze extrem de serios dacă îşi doreşte revanşa în faţa galben-albaştrilor.

Învingi Piteştiul dacă-ţi respecţi statutul

În cea de-a doua partidă a turneului de la Piteşti, CSM CSU Oradea va înfrunta a patra clasată, pe gazdele de la BCM U. Având probabil în faţă tandemul sârbesc Jevtovic - Jeremic, bihorenii trebuie să fie atenţi în faţa unei echipe pe care au bătut-o (71-65) în precedentul duel direct, dar care a contabilizat nu mai puţin de 11 victorii în actuala stagiune. Mediile statistice din actualul sezon arată că Oradea este mai bună atât din punct de vedere ofensiv (84,5 faţă de 81,1 puncte în medie pe meci), cât şi defensiv (36,7 faţă de 34,8 recuperări în medie pe partidă). Aşadar, în condiţii normale, în ciuda dezavantajului terenului, CSM CSU ar trebui să se impună în acest joc dacă îşi doreşte o clasare cât mai bună în vederea playoff-ului.