După două luni şi jumătate de vacanţă, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea demarează astăzi pregătirile pentru sezonul competițional 2024-2025.  Roș-albaștrii se reunesc la ora  10.00, pe terenul de sport din incinta Universității din Oradea, după ce ieri au efectuat vizita medicală.

 

Lotul a suferit modificări importante în pauza competiţională, CSM CSU fiind protagonista unor transferuri interesante a unui jucător român şi cinci străini.  Noutățile sunt Rolland Torok, Kalif Young, Paulius Petrilevicius (pozițiile 4-5), Brandon Brown, Travante Williams şi Sayeed Al Kabir Pridgett (pozițiile 1-2). În efectivul echipei orădene se mai regăsesc jucători din stagiunea precedentă precum Kris Richard, Donatas Tarolis, Luca Năstruț, Bobe Nicolescu, Raul Mureșan şi Marian Schmidt. În perioada de pregătire, echipei de seniori i se vor alătura câțiva jucători din Academia CSM Oradea, printre care Patrik Tirb şi Andrei Topai.

Staff-ul tehnic este neschimbat, cu Cristian Achim, Radovan Markovic și Marius Marinău pe bancă. În echipa medicală a intervenit o modificare, fiind cooptat fizioterapeutul Rareș Vidican lângă medicul Alin Iova și kinetoterapeutul Cristian Dan au rămas în continuare pe poziții, în noul sezon competițional îi urăm bun venit fizioterapeutului Rareș Vidican.

„Perioada de pregătire și încărcare fizică se va desfășura la Oradea. Leii Roșii se vor antrena la Oradea Arena, acolo unde există condiții de top în ceea ce privește pregătirea fizică și specifică, dar și recuperarea, respectiv un cabinet medical cu aparatură modernă pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Totodată, CSM CSU Oradea va efectua ședințe de antrenament în aer liber, pe terenul de sport din incinta Universității Oradea, aflat în imediata vecinătate a Oradea Arena. Roș-albaștrii vor disputa o serie de meciuri de pregătire, atât departe de propria casă, cât și în propriul fief. Programul presezonului va fi anunțat curând”, menţionează site-ul oficial al clubului orădean.

CSM CSU Oradea va disputa primul meci oficial în 17 septembrie la Antalya (Turcia),  în cadrul turneului de calificare din Basketball Champions League, cu Caledonia Gladiators, din Scoția.