Se joacă în această seară al doilea al doilea meci în grupa E din FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii evoluează în deplasare, pe terenul echipei BC Pärnu Sadam, acesta fiind primul joc împotriva unei echipe din Estonia.

Partida va începe la ora 19:00, în  Pärnu Sports Hall, o sală de 1800 de locuri și va fi transmis în direct pe platforma YouTube FIBA The Basketball Channel. Va fi cel de-al 4-lea meci internațional în actualul sezon competițional pentru CSM CSU Oradea, respectiv al 8-lea în toate competițiile. CSM-ul are 6 victorii. dintre care cinci consecutive, și o înfrângere. De cealaltă parte, Pärnu are 2 victorii și un meci pierdut, 65-67 în prima etapă cu FC Argeș.

Estonienii sunt pregătiți de Vitaly Stepanovskyy, un ucrainean care a mai fost adversar al echipei orădene pe când antrena BC Khimik Youzhny și SCMU Craiova. ”Pärnu este o echipă agresivă și capabilă de un nivel ridicat de combativitate, acestea fiind etichetele echipelor conduse de tehnicianul ucrainean. Estonienii au în componență cinci jucători străini, câte un american, nigerian, ucrainean, finlandez, respectiv sârb. Principalele pericole sunt Christian Bradford, un scorer redutabil, respectiv shooterii Okko Jarvi, Robert Valge și Oliver Suurorg. De asemenea, pivotul Ajiri Johnson are o prezență impozantă în spațiul de trei secunde”, menționează siteul oficial al clubului orădean. BC Pärnu Sadam a încheiat pe locul 4 ultima ediție a campionatului Estoniei și pe poziția a 8-a în Liga Estoniană-Letonă.

Delegația CSM Oradea a plecat spre Estonia în dimineața zilei de marți în formulă completă  cu un moral excelent după trei victorii pe teren propriu în decurs de o săptămână.

În celălalt joc PGE Spojnia Stargard va

Clasament grupa E

1. CSM CSU Oradea – 1 victorie/0 înfrângeri

2. FC Argeș Pitești – 1/0

3. PGE Spojnia Stargard – 0/1

4. BC Pärnu Sadam – 0/1