Cea de-a doua parte a manifestărilor dedicate Centenarului Clubului Sportiv Bihorul Beiuș s-a desfășurat sâmbătă, 10 iulie, Stadionul Municipal „Francisc Matei” găzduind mai multe partide de fotbal între diverse echipe de copii, juniori și old boys.

La evenimentul aniversar, alături de beiușeni s-au aflat și câțiva invitați de onoare din lumea sportului-rege, precum Radu Bitea, președintele Asociației Județene de Fotbal Bihor, fostul arbitru FIFA Octavian Șovre, Alexandru Boc, fost internațional sau Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, și el un nume emblematic al fotbalului zonal.

Începând cu ora zece, numeroșii spectatori veniți la stadion au urmărit un spectacol sportiv de calitate, care a culminat cu meciul fostelor nume sonore ale fotbalului beiușean și orădean.

În timp ce copiii și juniorii au jucat cu ardoarea specifică vârstei, tratând fiecare partidă ca pe o finală, cele două meciuri de old boys – primul, disputat de echipa administrației locale în compania celei a presei bihorene, iar al doilea, desfășurat între Old-Boys Bihorul Beiuș și Olimpia Oradea old-Boys – au dovedit că talentul, tehnica individuală, creativitatea tactică nu se uită, spectatorii aplaudând mai multe faze care le-au adus aminte de vremurile bune ale fotbalului bihorean.

Chiar dacă rezultatele nu sunt relevante în cazul unor partide amicale, acestea merită consemnate datorită contextului aniversar în care au fost disputate. Astfel, la nivelul juniorilor E, Olimpia Salonta s-a impus în confruntările cu cele două grupe ale gazdelor cu scorurile de 7-0 și 4-1. În turneul juniorilor C, Ripensia Timișoara a învins L.P.S. Oradea cu 3-2 și Bihorul Beiuș cu 5 la 2, în timp ce tinerii fotbaliști orădeni de la L.P.S. au ocupat poziția secundă, în urma victoriei cu 5-2 în fața beiușenilor.

Echipa administrației locale nu a fost deloc prudentă în relația cu... presa, „administrând” un sec 4 la 1 formației jurnaliștilor bihoreni!

Capul de afiș al evenimentului a fost, desigur, meciul dintre echipele de old boys Olimpia Oradea și Bihorul Beiuș, iar valoarea și, mai ales, prieteniile legate de-a lungul timpului între componenții celor două formații au dus la un egal anunțat: 3 la 3.

Așa cum se obișnuiește la ceas aniversar, au avut loc și festivități de premiere, una dedicată componenților echipelor de copii și juniori participante la centenarul clubului beiușean și o alta în cadrul căreia Asociația Județeană de Fotbal Bihor, prin vocea președintelui său Radu Bitea și administrația locală, prin intermediul primarului Gabriel Popa, au recunoscut meritele unor foști jucători, antrenori și conducători de club beiușeni. Astfel, Radu Bitea, președintele A.J.F. Bihor, le-a acordat câte o diplomă de excelență lui Ionel Bondor pentru cele peste cinci decenii în slujba fotbalului beiușean și clubului Bihorul Beiușlui „pentru activitatea depusă la dezvoltarea fotbalului bihorean”, aceasta fiind ridicată de Silviu Odobasianu, actualul căpitan al echipei. Nici edilii beiușeni nu au fost uitați de conducerea A.J.F. Bihor, Radu Bitea predându-i viceprimarului Dragoș Balog documentele oficiale care atestă înființarea clubului local de fotbal în urmă cu un secol, în perioada 7-12 iulie 1921. Totodată, președintele Bitea a declarat că i s-a confirmat recent, la Ministerul Tineretului și Sportului, că Bihorul Beiuș este printre puținele cluburi din țară care au împlinit o sută de ani de activitate neîntreruptă.

La finalul manifestărilor aniversare, primarul Gabriel Popa a mulțumit în primul rând invitaților care au onorat cu prezența centenarul clubului local, dar și tuturor fotbaliștilor participanți, organizatorilor și sponsorilor care au contribuit la reușita evenimentului. În numele fotbaliștilor invitați să participe la partidele de old boys, fostul internațional Ioan Zare i-a felicitat pe primarul Gabriel Popa și pe colaboratorii acestuia pentru organizarea ireproșabilă a evenimentului aniversar.

Mesaje pozitive au transmis și doi dintre cei mai importanți fotbaliști din zona Beiușului, Alexandru Boc și Remus Ganea, aceștia exprimându-și speranța că echipa locală Bihorul va reveni în cel de-al treilea eșalon al fotbalului românesc, acolo unde ar trebui să evolueze reprezentanta unui municipiu cu tradiția sportivă a Beiușului.