Vremea separaţiilor dintre sportivi şi antrenori a cuprins şi sportul bihorean după ce Simona Halep şi Naomi Osaka au încheiat contractele de colaborarea pe care le aveau cu Darren Cahill şi Sasha Bajin. Spadasina Bianca Benea, cea mai bună sportivă a Bihorului în 2018, a decis să renunţe la a mai fi pregătită de către antrenorul Nicolae Ille.

 

După 10 ani în care cei doi au pregătit împreună competiţiile majore la care sportiva a luat parte s-a ajuns în acest punct în care cele două părţi nu mai pot colabora. Bianca Benea a făcut anunţul în cadrul emisiunii Divizia Locală de la Digi 24 Oradea, prilej cu care a explicat motivele care au condus la această separare. „Ruptura s-a produs acum trei luni, de când am plecat la Bucureşti, la lotul olimpic de senioare, dar discuţiile şi problemele au apărut de un an şi jumătate", a declarat Bianca Benea, vicecampioană mondială de spadă junioare. Pe lângă argumentele care nu au legătură cu latura sportivă, Benea a afirmat că la Oradea nu are şansa să se pregătească împreună cu spadasine de aceeaşi vârstă. „Am nevoie de o schimbare, am nevoie să progresez, să mă antrenez cu lotul de junioare care este echipa mea, şi lotul de senioare, să formăm o echipă acolo deoarece aici eram doar eu", a mai spus Bianca Benea în emisiunea moderată de Nicolae Mihalcea.

Nicolae Ille a luat la cunoştinţă de decizia sportivei şi îi doreşte succes în continuare, în carieră. „Componentele lotului naţional de junioare, printre care se află şi Bianca Benea, au fost promovate la lotul olimpic al României şi vor avea posibilitatea să se pregătească timp de unsprezece luni pe an în cadru centralizat, la Bucureşti. Bianca a preferat această variantă. Dacă ea consideră că acolo se va putea pregăti mai bine, atunci nu are decât să plece. Este decizia ei, iar eu nu pot decât să îi doresc mult succes în continuare. Eu am adus-o până aici, am învăţat-o ABC-ul scrimei, am ajutat-o să devină medaliată europeană şi vicecampioană mondială de junioare cu echipa României, fiind antrenor şi la acest lot naţional”, a declarat fostul antrenor al sportivei.