Stadion: Biharea Vașcău

Spectatori: 213

Marcatori: Gabriel Cabău 13 / Paul Bachesz 7

Cartonașe galbene: Sabău, Sălăjan, Micula / Fleștea, Bachesz

Biharea Vașcău: Boc - Hulber, Sălăjan (55 Teglaș), Rădac, Sime, P. Varga, Cabău (87 M. Micula), A. Varga, Deliman, Sabău (69 R. Popa), Botan.

Manager sportiv: Ioan „Ness” Porge

AS Olcea: Fleștea - Sturz, Țirban, C. Mateoc, Biro, C. Birta, D. Mateoc, R. Birta (43 D. Popa), A. Micula, Steop, Bachesz (66 Silaghi).

Antrenori: Florin Haș și Cosmin Hamza.

Arbitri: Ionuț Marius Matica, la centru - Alex Petru Perțe și Răzvan Necșoiu, asistenți.

Observator AJF: Ioan Pirtea.

Derby-ul Ligii a V-a, disputat lângă „Apa Boiului”, s-a încheiat nedecis în urma unui meci care a confirmat acest statut, dar în care formația gazdă a fost superioară, putând obține o victorie categorică în urma numeroaselor ocazii avute.

Prin această remiză vășcăuanii au detronat liderul seriei care a avut o prestație „subțire”, în care doar talentatul portar, Cristian Fleștea, a dat randamentul scontat, el fiind, de altfel, „responsabil”  cu punctul obținut de oaspeți prin câteva intervenții extraordinare. Clasamentul la vârful lui a început să se „strângă”, iar prima poziție, la golaveraj, cei drept, aparține echipei Zorile Buntești, antrenată de Remus „Pantera” Indrei, o echipă fără drept de promovare, dar care respectă competiția. Primele cinci echipe sunt „înșirate” pe distanța a patru puncte, astfel, va fi un final de campionat destul de încins, spre bucuria microbiștilor, sperăm noi, care vor avea parte de meciuri „tari” în vederea stabilirii campioanei din această ediție. În ciuda multor lipsuri din formula de bază, „cohanii” au avut o prestație foarte bună, trecând destul de ușor peste șocul golului, 0-1, primit în startul partidei, când Paul Bachesz (7) a avut mult noroc. Ofensiva gazdelor a fost răsplătită prin reușita lui Gabriel Cabău (13), cel mai bun jucător de pe teren, care a înscris, 1-1, cu o lovitură precisă de cap, în urma unei lovituri de colț. După acest start fulminant jocul a devenit unul mai prudent, mingea avînd „trasee” mai mult la mijlocul terenului, după care Deliman (34) a șutat la firul ierbii însă Fleștea a fost la post. Imediat Botan (36) a ratat incredibil din marginea careului mic, în timp ce oaspeții au ripostat prin lovitura liberă executată de ex-vășcăuanul Andrei Micula (39), dar Boc a respins în corner. Gazdele puteau intra în avantaj la vestiar, însă C. Fleștea a respins miraculos „torpila” lui Botan (41), care a „șters” bara transversală. Repriza a doua a început cu gazdele în atac iar șutul din careul mare a lui Cabău (49) s-a lovit de același „zid”, C. Fleștea, care a respins miraculos, un gol gata făcut. Nici A. Sabău (53) nu a avut șansă în fața aceluiași inspirat portar, dar nici Sime (63), după care meciul a început să scadă din intensitate. Finalul de meci a scos la iveală orgoliul unui lider „rănit” care a încercat să „lovească” decisiv, însă fără efect din lovitura liberă indirectă din interiorul careului mare, pentru ca A. Micula (90+3) să trimită pe lângă bară. Înaintea startului de meci s-a ținut un moment de reculgere în memoria lui Giani Morar, fost jucător al Bihariei Vașcău, plecat prea devreme la cele veșnice. Dumnezeu să-l ierte!