Stadion: Vașcău

Spectatori: peste 500

Cartonașe galbene: Goț, A. Sabău / Fl. Merce, Odobasianu

Marcatori: A. Blaga 24, A. Bulcău 45

Biharea: Molnar - Lazăr, Lazea, Hulbert, Bulcău, A. Micula, Covășdan (53 Boc), Briciu (86 Teglaș), Lupașcu (82 A. Belea), Goț (70 Berce), Blaga (58 A. Sabău).

Antrenor: Dorin Boca.

Unirea: Odobasianu - Tripe, Fl. Merce, Fărcuța, B. Dan (58 Manea), Vidican (80 Cl. Borza), Zdrâncă, Rotaru, Vlădic (76 I. B. Dan), Balog, A. Ban (64 C. Sabău).

Antrenor: Ciprian Carțiș.

Arbitri: Cosmin Cormoș - la centru, Cristian Gozman și Bogdan Bărar - asistenţi. Observator AJF: Gheorghe Rusu (Șuncuiș).

Anticipațiile unui public record lângă „Apa Boiului” duminică, în derby-ul campionatului din Seria a II-a, Liga a V-a, s-au adeverit deoarece arena vășcăuană a fost plină „ochi”, iar „sportul rege” a „demonstrat” din nou că mirajul balonului rotund atrage ca un „magnet”, indiferent de liga în care se joacă.

Duminică toate drumurile iubitorilor de sport au avut ca punct comun orașul Vașcău care găzduit derby-ul campionatului din Liga a V-a, Seria a II-a, într-o confruntare dintre vecini, deoarece componența echipei Unirea Oșorhei cuprinde jucători beiușeni, iar după cum se știe meciurile dintre vecini au toate „ingredientele” care compun „rețeta” unui adevărat spectacol, dar și a unor ambiții aparte, care de această dată au întrunit sufragiile celor aproape 600 de spectatori, după afirmațiile unora..

Oficialitățile locale, la mare înălțime

Oficialitățile locale, în care aportul primarului orașului Vașcău, Florin Porge, a fost una extrem de importantă, s-au implicat la maxim în pregătirea acestei partide, punând la punct până la cel mai mic detaliu. Astfel, pe durata săptămânii trecute arena vășcăuană a fost supusă unei „cosmetizări” care a constat din refacerea gardului împrejmuitor, vopsirea barelor, curățenia vestiarelor, dar și cel mai important aspect privind calitatea suprafeței de joc care a fost „intinsă” și bine presată cu ajutorul „tenhnicilor moderne”. Președintele de onoare, Ioan „Ness” Porge, împreună cu vicepreședintele Dănuț Petru Micula și directorul de competiții Ioan Moș, au fost „în priză” alături de o echipă de voluntari în acținuile derulate pe arena locală, care, la final, a fost pusă la „patru ace” pentru acest adevărat eveniment în urbea de sub Apuseni.

Observatorul jocului, mulțumit de organizare

Conștient de importanța acestui meci, observatorul AJF Gheorghe Rusu împreună cu președintele Ioan „Ness”Porge au stabilit, de comun acord cu un oficial oaspete, un loc special pentru galeria beiușenilor, dar au pus la punct și celelalte detalii pentru a evita anumite incidente. Spre cinstea lui atât publicul vășcăuan, cât și cel oaspete, a avut un comportament demn de toată lauda, dovedind un spirit de o sportivitate aparte. Astfel, atât polițiștii cât și jandarmii prezenți în „obiectiv” nu au semnalat niciun incident în tribune, iar fapt foarte îmbucurător pe gazon jucătorii au dat dovadă de o sportivitate exemplară, sub „fluierul” unei brigăzi de arbitri care și-a pus o „amprentă” pozitivă în derularea acestui atât de important meci. Putem afirma, fără teama de a greși, că la Vașcău, într-un meci cu mari implicații la vârful clasamentului, a învins în primul rând sportivitatea, acest aspect fiind accentuat la finalul partidei de către observatorul meciului, Gheorghe Rusu, directorul de competiții din cadrul AJF Bihor, care a felicitat oraganizatorii.

Victorie fără emoții

Evident, publicul spectator dorea un scor „fluviu” a vășcăuanilor dacă luăm în calcul debutul extraordinar din prima etapă a returului când au învins categoric, 6-1, la Tulca, însă jucătorii gazdă au simțit „apăsarea” dar mai ales nerăbdarea din tribună ca meciul să fie unul la discreția lor. Intenția beiușenilor a fost una clară încă din debutul meciului, când linia defensivă a fost una tip „arici”, în care preocuparea permanentă era doar distrugerea tuturor fazelor de atac initțiate de gazde. „Modelul” aplicat a ținut în prima jumătate a reprizei până când Alin Blaga (24) a avut o execuție de mare finețe și a deschis scorul, (1-0) cu un lob de zile mari. Briciu (27), Lupașcu (30, 32) și Goț (35) au avut bune oportunități, însă diferența s-a instalat în urma unui șut, înșelător, din unghi trimis de A. Bulcău (45), care a poposit în vinclu, (2-0) Între timp oaspeții au șutat o singură dată pe spațiul porții prin D. Balog (43). În startul reprizei a doua D. Balog (49) a trimis peste bară, gazdele răspunzând prin Goț (52). Tot Balog (63) a trimis puternic pe centrul porții însă Molnar,  proapspăta achiziție a vășcăuanilor, a fost la post, în timp ce A. Sabău (65) a fost stopat în drumul spre gol de Odobasianu. Ex-vășcăuanul Fl. Merce (75) putea reduce din diferență, după care A. Micula (77) a ratat o lovitură de pedeapsă, just acordată. După acest succes vășcăuanii s-au distanțat la trei puncte în fruntea clasamentului câștingând o „luptă”, însă, cu siguranță, „războiul” va fi unul lung și dificil până la îndeplinirea obiectivului propus, promovarea.