Stadion: Biharea

Spectatori: 113

Marcatori: Bulcău 52 / Bolha 3, 35, Alb 72, 79

Biharea: Plisco - Rădac, A. Varga, Goț, Sime (75 Bilan), Boc, A. Micula (86 M. Micula), Botan, P. Varga, Bulcău, G. Jurcă. Delegat: Ioan Moș.

Unirea: Pup - I. Dume, Malița (76 Horaniț), V. Burescu, Fl. Dume, Sârb (76 Tipea), Ș. Ușvat, Tirla, Bolha (46 D. Ușvat), Alb, Hahău (46 Patrone). Delegat: Ioan Gherle.

Arbitri: Adrian Pop - la centru, Petru Irina și Giuliano Marchica, asisteți.

Observator AJF: Ioan Olaru.

După o lungă pauză competițională a „fotbalului mic” județean, cea mai iubită disciplină sportivă a revenit din nou în atenția microbiștilor, iar la Vașcău, prima apariție a „cohanilor”, în cadrul Ligii a V-a, Seria Sud, a fost salutată cu mult entuziasm de cei mai fideli suporteri.

Faptul că favoriții lor au părăsit terenul învinși nu a fost un motiv de reală tristețe pentru suporterii vășcăuani, deoarece „adunarea”, de această dată, a fost una mai greoaie, de înțeles după atâta pauză forțată, însă, cu siguranță, în etapele ce vor urma fotbaliștii vășcăuani vor oferi și satisfacții prin rezultatele care le vor obține. Unitatea de grup a „roșienilor” (majoritatea fotbaliștilor fiind din comuna Roșia) a fost vizibilă încă din startul partidei, iar iureșul gazdelor a fost repede taxat la prima fază derulată în suprafața adversă când Bolha (3) a deschis scorul, 0-1. Gazdele au avut șansa egălarii însă balonul a întâlnit bara transversală după un corner executat de A. Micula (13), pentru ca Pup (23) să fie pe fază la un șut violent al aceluiași vășcăuan. O simplă formalitate a îndeplinit Bolha (35), din marginea careului mic, fixând scorul la pauză, 0-2. Mult mai motivați au ieșit de la cabine vășcăuanii, iar după ce Goț (49) a șutat puternic, mingea respinsă de Pup nu a fost „corectată” în poartă de Jurcă. Totuși diferența, 1-2, a fost micșorată de Bulcău (52) din lovitură liberă. După ce Goț (65) a ratat din 8 metri și A. Micula (69) din marginea careului mare, oaspeții au reușit o dublă prin Alb (72,79), fixând scorul partidei, 1-4. Trebuie remarcată sportivitatea în care s-a desfășurat partida, dar mai ales duelul dintre R. Sime și A. Sârb, unul deosebit de aprig, dar corect, pe final ambii fiind schimbați, după risipa de energie făcută. Nucleul de bază a „roșienilor” este unul vizibil, iar actuala „amprentă” a acestora poartă „semnătura” actualului primar, Remus Moțiu, care iubește fotbalul și, iată, găsește resurse să îl sprijine, ca și primarul din Vașcău, Florin Porge, la cel de-al cincilea mandat consecutiv, care a promis că fotbalul nu va dispare de lângă „Apa Boiului” cât el va ocupa această funcție.