Mult criticata regulă U21 de către antrenorul Dan Petrescu iată că dă rezultate pentru CFR Cluj, campioana României câştigând deplasarea de la Academica Clinceni prin golurile marcate de către doi jucători care respectă această cerinţă de vârstă. Unul dintre cei doi este bihoreanul Claudiu Petrila, aflat la primul gol marcat pe prima scenă a fotbalului românesc, reuşită care a adus victoria echipei sale.

Tânărul fotbalist bihorean, născut pe 7 noiembrie 2000, în localitatea Sânnicolau Român, şi-a făcut junioratul la LPS Bihorul (antrenor Eugen Ilisoi), de unde s-a transferat la CFR Cluj, cea mai titrată echipă din provincie alături de UTA Arad. Acesta are contract semnat cu alb-vişiniii până pe 30 iunie 2023. În ultimul joc de campionat, fotbalistul bihorean a intrat pe teren în minutul 69, înlocuindu-l pe celălalt U21 din echipă, autorul primului gol, Valentin Costache. Opt minute mai târziu, Petrila a reuşit să marcheze primul său gol pe prima scenă a fotbalului românesc, o execuţie frumoasă după o pasă venită de la Chipciu. Reuşita sa avea să decidă în cele din urmă partida, CFR Cluj impunându-se cu 2-1 în deplasare la Academica Clinceni. „Mă bucur pentru acest gol, este primul în carieră în Liga I. Mă bucur că am ajutat echipa, am intrat bine şi sunt fericit. Mister mi-a zis să intru bine, cu curaj. Dacă o am, să o dau în poartă şi din fericire a intrat. Mă simt bine, sunt în formă. Dacă muncesc și voi merita, cu siguranță voi juca mai mult”, a declarat Claudiu Petrila imediat după meci, pentru Digi Sport.

 

„Cu ce greşesc de nu joc mai mult?”

Cum Dan Petrescu este antrenorul rezultatelor imediate, acesta le oferă puţine şanse jucătorilor tineri din lot. Astfel, Petrila a evoluat cumulat doar 300 de minute în 15 partide în care s-a aflat pe teren în sezonul precedent, iar acest statut de rezervă eternă îl nemulţumeşte. „Uneori, seara, stau în pat și mă gândesc oare cu ce greșesc de nu joc mai mult, dar asta e decizia antrenorului și o respect. Prefer să intru pe final decât să fiu înlocuit după câteva minute”, a mai spus Claudiu Petrila pentru Prosport.