Club înființat în 1921, deci, aproape centenar, BIHORUL Beiuș trece prin cea mai neagră perioadă a istoriei sale: duminică, 16 iunie, pe Stadionul „Francisc Matei”, beiușenii au pierdut barajul pentru menținerea în cel de-al patrulea eșalon fotbalistic, fiind învinși cu 1 la 0 de FORESTA Tileagd!

La începutul campionatului, obiectivul impus de finanțator – Consiliul Local Beiuș – a fost clasarea între primele opt echipe din Liga a IV-a, obiectiv asumat și de fostul antrenor, Nicolae Mihoc, înainte de începerea returului. Antrenorul a fost schimbat, locul lui Mihoc fiind luat chiar de directorul clubului, Alin Popa, care, cumulând cele două funcții a dus BIHORUL spre un lamentabil loc treisprezece, antepenultimul, cu doar 24 de puncte, la trei de ultima poziție și nu mai puțin de șaisprezece de locul opt, ultimul din obiectivul asumat.

Ajunsă la barajul de rămânere în Liga a IV-a, echipa din Beiuș a întâlnit FORESTA Tileagd, care i-a dat toate planurile peste cap directorului-antrenor Alin Popa. După 2-2 la Tileagd, duminică, 9 iunie, lovitura de grație a venit peste o săptămână, la Beiuș: 1 la 0 pentru FORESTA, cu un gol marcat de Karacsony Gergo, în chiar ultimul minut al timpului regulamentar, scor care a fost consemnat și după minutele de prelungiri, consfințind astfel retrogradarea BIHORULUI Beiuș în Liga a V-a! Desigur, rămânerea în cel de-al patrulea eșalon fotbalistic se poate negocia în afara gazonului, poate fi decisă prin birouri, dar FORESTA Tileagd, antrenată de Ficuț Csaba, este echipa de Liga a IV-a, dacă ținem cont exclusiv de criteriul sportiv.

Supărarea directorului-antrenor Alin Popa a fost mare, acesta refuzând să explice eșecul de la baraj și, mai ales, cum va îndeplini, la o echipă retrogradată în Liga a V-a, celălalt obiectiv al său: promovarea tinerilor fotbaliști! Dar, ce nu se poate pe dreptunghiul verde, se prea poate la... „masa verde”!