Când vine vorba despre reprezentare în fotbalul naţional Bihorul stă rău. Judeţul nostru are doar o echipă în primele trei ligi, Luceafărul Oradea, care activează în eşalonul secund, cu gânduri de promovare în sezonul următor.  

 

Numai patru judeţe stau mai rău

Asta, după ce sezonul trecut CS Oşorhei a retrogradat din Liga a III-a şi nici nu mai doreşte să continue la acest nivel chiar dacă s-ar ivi un loc disponibil, iar campioana Ligii a IV-a, CS Diosig, a pierdut fără drept de apel, cu scorul general de 1-7 barajul de promovare cu Şoimii Lipova.

Conform unei statistici prezentate de Gazeta Sporturilor, într-o situaţie similară cu a Bihorului se mai află judeţele Sălaj, Neamţ, Bacău, Vrancea, Prahova, Ialomiţa, Tulcea, Caraş-Severin, Hunedoara şi Olt. Mai slab se prezintă din acest punct de vedere doar Bistriţa Năsăud, Vaslui, Mehedinţi şi Vâlcea, judeţe fără nicio echipă în campionatele organizate direct de Federaţia Română de Fotbal!

Mult în urma majorităţii vecinilor

Bihorul a ajuns să fie devansat până şi de Satu Mare, structură administrativă considerată mai slabă economic şi fotbalistic, care are două echipe în Liga a III-a. Decalajul este şi mai mare faţă alte judeţe din vecinătate, Cluj - şase echipe, Alba - cinci echipe şi Arad - 4 echipe.

Cele mai multe formaţii participante în primele trei ligi se regăsesc în Ilfov - 11, secondat de Timiş - 7 şi Bucureşti - 6.

Campionatul Ligii I va debuta la sfârşitul acestei săptămâni, Liga a II-a este preconizată să înceapă în 5 august, iar startul Ligii a III-a este prevăzut pentru 25 august.